Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Terugblik 2022

30/12/2022

Het einde van 2022 nadert en ja, dan blikken we graag weer even terug op het afgelopen jaar. Na een heftige en onzekere periode, die voor zowel Hotel Papendal als het Sportcentrum in het teken heeft gestaan om zo goed mogelijk door de Covid-pandemie heen te komen, hebben we sinds maart van dit jaar al weer een mooie positieve ontwikkeling doorgemaakt. Die ontwikkeling tezamen met de positiviteit van onze gasten, relaties en sporters én de energie van onze medewerkers nemen we graag mee naar 2023!

Investeren in medewerkers en veilige werkomgeving
Het behoeft geen twijfel dat 2022 de boeken in zal gaan als een onrustig jaar op tal van fronten. Wij staan op Papendal voor een veilige en prettige werkomgeving voor alles en iedereen en hebben als speerpunt dit de komende jaren nog verder te optimaliseren.

Daarnaast zien wij het arbeidstekort in alle sectoren op Papendal toenemen. Mede gezien de inflatie in de afgelopen periode hebben wij een bewuste keuze gemaakt om te investeren in onze medewerkers waardoor gemiddeld iedere medewerker 10,5% salaris verhoging krijgt per 1 januari 2023. Wij wijken hiermee af van de Horeca en Sport CAO in de volle overtuiging dat dit zal bijdragen de laatste hordes van de Covid-periode en de huidige onzekere tijd te overbruggen.

Sportfeitjes

  • Met 3463 muffins, 1065 cheesecakes, 3047 chocoladecake/bananenbrood, 27643 gekookte eieren, 22303 gebakken eieren, 3451 egg muffins, 9338 melkcups (250ml), 7474 liter sinaasappelsap, 47574 stuks fruit, 4036 kg salade hebben we o.a. onze sporters weer kunnen voorzien van de lekkerste maaltijden.
  • Extra trots ben ik op de sportprestaties die zijn neergezet; maar liefst 15 Papendallers zijn wereldkampioen geworden en vele andere prijzen zijn binnengesleept.
  • Ook hebben we weer ruim 40 nieuwe sporters van verschillende disciplines aan ons TeamNL centrum mogen verbinden.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is de rode draad bij alles wat we op Papendal doen. Diverse initiatieven #OpPapendal, zoals duurzame voeding, afvalscheiding en energie opwekken & opslag dragen elke dag bij aan een groenere omgeving. Hierin zullen wij onszelf blijven ontwikkelen en uitdagen.

Dat sport op Papendal ontzettend belangrijk is mag duidelijk zijn, toch wil ik blijven benadrukken dat Papendal voor iedereen toegankelijk is. Jaarlijks ontvangen wij op het Sportcentrum ongeveer 1 miljoen bezoekers.

Voor hotelovernachtingen, het organiseren van congressen en evenementen op ons terrein kun je uitstekend terecht bij Hotel Papendal. Wist je bijvoorbeeld dat in het jaar 2022:

  • 685 bedrijven een zakelijke bijeenkomst bij ons hebben georganiseerd?
  • 36.312 gasten 1 of meerdere nachten bij ons hebben geslapen?
  • 21.000 deelnemers aan 750 (sportieve, (re)creatieve) activiteiten hebben deelgenomen?
  • 46.908 gasten in de Athene & Sydneyzaal van Hotel Papendal hebben mogen ontvangen voor een congres?

Al deze gasten hebben bijgedragen aan het faciliteren van de topsport en daar ben ik hen ontzettend dankbaar voor.

In het bijzonder kijk ik terug op Papendal Open. Een fantastische dag ter ere van ons 50 jaar bestaan. Een dag waarin we lieten zien waar we voor staan, wat we doen, hoe we het doen en belangrijker nog voor wie we het doen. Uiteraard waren de European Company  Games ook een daverend succes en kijken we terug op een waanzinnig WK Volleybal waar we op meerdere vlakken een steentje hebben kunnen bijdragen.

Als ik alles wat ons te wachten staat in 2023 optel bij het enthousiasme van het Papendal team, onze gewaardeerde bezoekers én de gedrevenheid van ons sporters kan het niet anders dan dat we weer een topjaar tegemoet gaan!

Namens mijzelf (Jochem Schellens) & Team Papendal wens ik jou hele fijne feestdagen en een sportief maar bovenal gezond 2023 toe!

Boksring in het midden met schermen
Uitgelicht

5 tips hoe jij jouw werkzomer nuttig kunt besteden

4 uur geleden

67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden