Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Nieuwe overeenkomsten onderwijsinstellingen ondertekend

28/09/2018
Topsport & studie, een uitdagende combinatie mogelijk gemaakt

Tot en met de Olympische Spelen in 2020 zijn onze topsporters wederom verzekerd van optimale ondersteuning en maatwerkoplossingen op het gebied van onderwijs. Dit staat beschreven in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst die op 27 september werd ondertekend door Sportcentrum Papendal, het Beekdal Lyceum – vmbo ’t Venster, Rijn IJssel, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Radboud Universiteit.

Iedere topsportcarrière komt een keer ten einde, daarom is het van groot belang dat een topsporter ook werkt aan zijn maatschappelijke carrière. Een diploma behaalt. Toch blijft de combinatie van topsport en onderwijs een lastige, want met twee trainingen per dag kunnen topsporters niet het volledige onderwijsprogramma volgen. Daarom werkt Papendal al jarenlang samen met een aantal onderwijsinstellingen.

Het Beekdal Lyceum – vmbo ’t Venster, Rijn IJssel, de HAN en de Radboud Universiteit bieden een onderwijsprogramma voor fulltime Papendal sporters, dat zoveel mogelijk is afgestemd op het topsportprogramma. Denk bij het voortgezet onderwijs bijvoorbeeld aan een flexibel lesrooster, de mogelijkheid om gespreid eindexamen doen of examentrainingen in vakanties. Ook voor topsporters op het mbo, hbo en de universiteit zijn er speciale onderwijsvoorzieningen om topsport en studie te kunnen combineren, zoals flexibel studeren en zelfs een aantal maatwerkopleidingen op het Papendal terrein.

Op 27 september werd de nieuwe samenwerkingsovereenkomst, die loopt tot eind september 2020, ondertekend #OpPapendal. Directeur van Sportcentrum Papendal, Jochem Schellens, is verheugd: “Voor onze topsporters is deze verlenging heel goed nieuws. De combinatie topsport en studie blijft nog altijd uitdagend, maar zou zonder deze samenwerkingen niet mogelijk zijn. De afgelopen jaren is het partnership met de onderwijsinstellingen steeds beter geworden. We kijken er dan ook naar uit om de succesvolle samenwerkingen de komende jaren voort te zetten en uit te bouwen.”

67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 maanden geleden

Bijbehorende tags

Onderwijs #OpPapendal