Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Prinses Margriet bezoekt paralympische sporters TeamNL op Papendal

02/04/2024

Prinses Margriet heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de paralympische sporters van TeamNL op Papendal. De prinses, die al decennialang betrokken is bij de paralympische sport, woonde trainingen bij van de para-tafeltennissers, para-atleten en van de rolstoelbasketbalvrouwen- en mannen. Na afloop van de trainingen sprak zij tijdens een lunch uitvoerig met de sporters en met chef de mission Esther Vergeer. Naast de prinses was ook de Nederlandse (sport)pers uitgenodigd op Papendal.

De verbinding tussen Prinses Margriet en de paralympische sport gaat lang terug. In 1980 was zij als bestuurder van het Rode Kruis betrokken bij de organisatie van de Paralympische Spelen in Arnhem. Sindsdien is zij volgster en liefhebster van de paralympische sport. Ook was Prinses Margriet lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC).

Namens het Koninklijk Huis bezocht Prinses Margriet al vaak de Paralympische Spelen. Om op de hoogte te blijven en de sporters zelf te ontmoeten en spreken gaat zij geregeld op bezoek bij verschillende sporten, zoals vandaag op Papendal. Onlangs sprak zij ook al met de paralympische zwemmers in Amersfoort. Het bezoek van vandaag is een uitstekende voorbereiding voor haar op de Paralympische Spelen van Parijs.

Paralympische persdag
Tegelijktijdig met het bezoek van de prinses vond een paralympische persdag plaats. Dertig verschillende journalisten, fotografen en tv-makers bezochten de trainingen van TeamNL en kregen de gelegenheid om de sporters te interviewen. Tijdens een persmoment werden ze volledig bijgepraat over de vorderingen van TeamNL richting Parijs door Esther Vergeer en prestatiemanager Eelke van der Wal.

67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 maanden geleden