Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal toneel van uniek mountainbike EK

16/05/2018

ARNHEM, 16 mei 2018 – Nationaal Sportcentrum Papendal ontvangt op 18, 19 en 20 mei enkele honderden deelnemers aan het 8ste Single Speed European Championships (SSEC). Dit driedaagse sportfestijn -voor liefhebbers van mountainbiken zόnder versnellingen- trekt fietsfanaten uit meer dan 13 landen.

Nederland staat tot ver buiten de grenzen vooral bekend als ‘as flat as a pancake’… Toch levert de directe omgeving van Sportcentrum Papendal ruim voldoende mogelijkheden voor een pittig parcours. Dat moet ook wel, want in 2017 was het ruige Schotland gastland en het jaar daarvoor kwamen de hardcore singlespeeders in actie, in een nog woester Slovenië.
De Nederlandse editie van het Single Speed European Championship trakteert de deelnemers op een afwisselend parcours dat zich uitstrekt vanaf het Nationaal Sportcentrum Papendal, tot aan het Mountainbike Museum Arnhem, dat eigenlijk in Schaarsbergen ligt! Dit levert een parcours op dat bestaat uit de bosrijke ‘Dutch mountains’ rondom Oosterbeek, afgewisseld met het mulle zand en de heide op Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Noot voor de redactie: pers is van harte welkom! Kijkt u voor meer informatie over de Single Speed European Championships 2018 op http://ssec2018.eu/information/

Boksring in het midden met schermen
Uitgelicht

5 tips hoe jij jouw werkzomer nuttig kunt besteden

3 uur geleden

67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Bijbehorende tags

Fietsen Mountainbike Sport