Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Papendal around the world

27/11/2017
Papendal kookt voor zeilteam AkzoNobel tijdens Volvo Ocean Race

Sportcentrum Papendal verzorgt de herstelvoeding voor het zeilteam AkzoNobel tijdens de Volvo Ocean Race 2017-2018. Tijdens de gehele race, die bijna 9 maanden duurt, reizen koks van Papendal af naar de verschillende havens waar het zeilteam aanmeert.

Chefkok van het Topsportrestaurant Erik te Velthuis en kok Robbin Schut bereiden tijdens de Volvo Ocean Race in de havens goede herstelvoeding voor de zeilers van team AkzoNobel. De zeilers moeten namelijk in korte tijd herstellen van de voorgaande etappe, om zo op volle sterkte aan te kunnen treden voor de volgende etappe. Op dit moment is Erik in Kaapstad, vrijdag vliegt Robbin naar Zuid-Afrika om Erik af te lossen.

Tijdens de Volvo Ocean Race brengen de zeilteams weken achter elkaar door op zee, met beperkte kookmogelijkheden. De zeilers vallen vaak flink af en de tijd om weer fit te worden is beperkt. Daarom heeft zeilteam AkzoNobel de hulp ingeroepen van het keukenteam #OpPapendal. De samenwerking werd al succesvol getest tijdens een trainingskamp en de eerste races in Alicante en Lissabon.

Directeur Jochem Schellens: ‘Zeilteam AkzoNobel is een vooraanstaand raceteam. Het is bijzonder om tijdens zo’n prestigieuze race bij hen betrokken te mogen zijn. Daarnaast is het een mooie kans voor ons om ook buiten Sportcentrum Papendal onze kennis op het gebied van topsportvoeding en herstel toe te passen en uit te breiden.”

Over de Volvo Ocean Race

Op 14 oktober klonk in de Spaanse stad Alicante het startschot voor de Volvo Ocean Race. De 9 maanden durende race gaat de hele wereld over. Van Kaapstad tot Hong Kong. En van Auckland tot Newport, om eind juni 2018 te finishen in Den Haag. Er doen in deze editie van de Volvo Ocean Race twee Nederlandse boten mee; Team AkzoNobel en Team Brunel. In totaal verschijnen er zeven jachten aan de start.

Papendal_Akzonobel
Papendal_Akzonobel
Boksring in het midden met schermen
Uitgelicht

5 tips hoe jij jouw werkzomer nuttig kunt besteden

3 uur geleden

67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Bijbehorende tags

Topsportrestaurant