Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Nieuwe samenwerking op gebied van sport en voeding

03/06/2019
Samenwerking voorziet topsporters #OpPapendal van collageen in 2019 & 2020

Sportcentrum Papendal is een samenwerking aangegaan met Rousselot, de producent van Peptan®, een bekend collageen peptide merk. Door deze samenwerking hebben de topsporters #OpPapendal in 2019 en 2020 eenvoudig toegang tot het product.

Wat zijn collageen peptiden?

Collageen peptiden zijn eiwitten, een natuurlijk bioactief product, identiek aan het collageen dat aanwezig is in de beenderen en huid van het menselijk lichaam. Het eiwitproduct is als supplement beschikbaar in poedervorm. #OpPapendal wordt het product toegevoegd aan een jus d’orange drankje, omdat de combinatie met vitamine C de opname en inbouw verbetert.

Waarom?

Collageen heeft diverse onderbouwde gezondheidsvoordelen zoals het beschermen van gewrichten, verstevigen van botten, behoud van spiermassa en een gezonde huid. Voor topsport is met name de inname van voldoende eiwitten voor spierherstel van belang. Collageen peptiden zijn daarnaast functioneel bij het beschermen van bindweefsel en pezen, zo heeft onderzoek aangetoond. Met name bij sporten met grote sprongbelasting, niet voor niets is het supplement beschikbaar voor volleybal en handbal. Daarnaast gaan de BMX’ers het product gebruiken, in verband met de explosiviteit en intensieve krachttraining. Natuurlijk onder begeleiding en instructie van de sportdiëtisten.

Jeroen Wouters, innovatiemanager Sport & Voeding bij Sportcentrum Papendal, over de samenwerking: “In eerdere fasen hebben we bij de volleybalheren observatieonderzoek gedaan bij gebruik van collageen. Goed dat dit nu wordt uitgebreid naar de dagelijkse voorziening van collageen voor een drietal sporten. Een mooie samenwerking op gebied van sport en voeding.”

Papendal_Rousselot
Papendal_Rousselot
67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 maanden geleden

Bijbehorende tags

Topsportrestaurant Voeding