Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

36 medailles op de Olympische Spelen in Tokyo

11/08/2021
19 medailles op Olympische Spelen voor Papendallers
ONGEKEND TROTS! ??
#Tokyo2020… wat een Olympische Spelen! Om meerdere redenen een bijzondere editie. Eentje die in ieder geval de geschiedenisboeken in gaat als de meest succesvolle Spelen ooit voor Nederland . Maar liefst 36 medailles ? voor #TeamNL. Als Papendal zijn we enorm trots op alle sporters, coaches en teamleden die álles hebben gegeven in Tokyo. Bovenal zijn we trots dat wij als hart van de Nederlandse topsport een bijdrage mogen leveren aan de prestaties van #TeamNL. Maar liefst 19 medailles zijn behaald door atleten die dagelijks trainen #OpPapendal. Dankbaar dat we deel uit mochten maken van de sportieve reis van deze toppers
Historisch goud

Een historische gouden medaille voor Sifan Hassan op de 5000m. Maar liefst 29 jaar geleden heeft Nederland voor het laatst een gouden medaille behaald op dit onderdeel. Het was een bijzondere dag met als eerst de val op de 1500m om vervolgens in de avond een sensationele race te lopen.

Ook de baanwielrenners; Harrie Lavreysen, Matthijs Buchli, Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg rijden een fenomenale teamsprint. Ze reden al een onwijs goed seizoen op eerdere EK en WK wedstrijden maar dit is wel echt de kers op de taart! De Olympische titel op de Keirin van Elis Ligtlee in 2016 wordt opgevolgd door Shanne Braspennincx. Harrie Lavreysen wint ook nog een gouden en bronzen medaille op de individuele onderdelen. Een geweldige prestatie! En niet te vergeten de gouden medaille van Niek Kimmann. Hij heeft negen jaar #OpPapendal getraind voor dit moment. Na een botsing met een official was het nog spannend of Niek van start kon gaan en wie had gedacht dat hij daarna dit nog kon waarmaken. Enorm trots!

Zilver

Ook zijn er historische zilveren medailles behaald door TeamNL waaronder handboogschieten mixed teams met Steve Wijler en Gabriela Schloesser. Jeffrey Hoogland maakt er een mega spannende strijd van samen met Harrie Lavreysen op de sprint. Harrie wint goud en Jeffrey moet genoegen nemen met een zilveren plak. Bij atletiek waren de prestaties ook heel bijzonder. Anouk Vetter wint zilver op de meerkamp. De eerste medaille ooit op dit onderdeel. Ook de mannen 4x400m pakken de zilveren plak. Een ongekende prestatie!

Brons

Maar we zijn er nog niet! We hebben ook nog een tal aan bronzen medailles gewonnen. Sanne van Dijke met judo -78kg, Merel Smulders met BMX, Nouchka Fontijn met boksen, Femke Bol met de 400m horden, Kirsten Wild met baanwielrennen en Emma Oosterwegel met de meerkamp. Ongelofelijk wat een prestatie jullie hebben neergezet!

Wij zijn trots op jullie en alle andere TeamNL sporters.

Boksring in het midden met schermen
Uitgelicht

5 tips hoe jij jouw werkzomer nuttig kunt besteden

2 uur geleden

67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Bijbehorende tags

Olympische Spelen