Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Match & Mix weer een groot succes

26/09/2018
Sporters en medewerkers leren elkaar beter kennen tijdens 'Match & Mix'

Dansende snowboarders en volleyballers die speerwerpen, niet iets wat je dagelijks ziet #OpPapendal. Maar op 25 september 2018 traden sporters even buiten hun comfortzone en waagde zich aan elkaars sporten tijdens ‘Match & Mix’, een event waar sporters en medewerkers elkaar beter leren kennen tijdens diverse workshops. Met de deelname van 110 fanatieke talenten kijken we terug op een geslaagde middag.

Mensen zijn kuddedieren, we wijken niet graag buiten onze groep. Nou, dat gevoel dus. Een praatje maken met vreemden blijft soms lastig. Dit is ook wat veel sporters ervaren, zeker als je net nieuw bent op een centrum met honderden topsporters van verschillende disciplines. En juist dat is waarom Sportcentrum Papendal ‘Match & Mix’ in het leven heeft geroepen.

Gistermiddag verzamelde zich allerlei teams zich in het Topsportrestaurant, ook de medewerkers lieten zich van hun sportiefste kant zien. Ronald Veerbeek, manager Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO), hield zijn welkomstpraatje en daarna werd ‘Match & Mix’ afgetrapt. En dat is waar het Mix gedeelte van Match & Mix aanbod kwam, de sporters en medewerkers werden namelijk verdeeld over vier verschillende groepen.

Dit jaar waren er weer 4 sportieve workshops: schieten, werpen, dansen en estafette. Sporters en medewerkers buiten hun comfortzones dus. Met name de dansworkshop, die werd georganiseerd door Introdans, was ver buiten het vertrouwde kringetje van de sporters. Kreten als “Ja, maar dat kan ik helemaal niet!” en “Ik ben echt niet zo lenig!” klonken al vrij snel door de zaal. Maar docente Mironne wist al heel snel de innerlijke dansers in de sporters en medewerkers naar boven te halen. Bij de workshop werpen leerde de deelnemers de kunst van het speerwerpen en het kogelstoten, een stuk ingewikkelder dan de meeste hadden gedacht. Ook het schieten werd onderschat, er was veel focus en precisie nodig om het doel te raken. Tot slot nog het estafette lopen waar de teams fanatiek om de overwinning streden. Medewerkers deden niet onder voor de sporters.

De deelnemers toonde onderling veel interesse in elkaar. “Wat voor een sport doe jij dan?” was een veelgestelde vraag. Ook tijdens het gezamenlijke diner zaten de sporters niet alleen bij hun teamgenoten, maar gewoon lekker door elkaar.

Al met al een ontzettend leuke middag om op terug te kijken. Wij willen alle sporters, medewerkers, coaches en in het bijzonder Introdans bedanken voor hun bijdrage aan deze geslaagde editie van Match & Mix.

Boksring in het midden met schermen
Uitgelicht

5 tips hoe jij jouw werkzomer nuttig kunt besteden

2 uur geleden

67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Bijbehorende tags

#OpPapendal Nieuws