Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Jelle van Gorkom naar revalidatiecentrum

12/03/2018
Jelle van Gorkom naar revalidatiecentrum

BMX’er Jelle van Gorkom is vandaag verhuisd van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen naar een revalidatiecentrum in Arnhem. Jelle heeft in het Radboud Ziekenhuis belangrijke eerste stappen gezet in zijn herstel en vervolgt nu zijn revalidatie bij een revalidatiecentrum.

Jelle van Gorkom heeft zich de afgelopen weken op diverse vlakken ontwikkeld. Hij eet inmiddels zelfstandig en voldoende, waardoor zijn huidige gewicht stabiel blijft. Ook Jelle zijn spraak verbetert, hij heeft gestaan en de eerste stappen gezet. Van Gorkom toont duidelijk progressie maar wacht nog altijd een lange revalidatieperiode van minimaal 10 tot 12 maanden, waarbij de mate van herstel onbekend blijft.

Bondscoach Bas de Bever: “Het is fijn te zien dat er positieve ontwikkelingen zijn in het herstel. Ik zit bijna elke dag aan zijn bed en zie de vechter en topsporter in Jelle. We hopen dat deze lijn zich voortzet.”

Jochem Schellens, directeur van Sportcentrum Papendal: “Jelle, zijn familie en overige betrokkenen zijn gematigd positief over de stappen die hij zet. Wij bewonderen zijn vastberadenheid en de wijze waarop hij werkt aan zijn herstel.”

Trainingsongeval Jelle van Gorkom
Dinsdagmiddag 9 januari kwam BMX’er Jelle van Gorkom ernstig ten val tijdens een training op Papendal. Om zijn lichaam de tijd te geven om te herstellen werd hij slapende gehouden. Op zaterdag 13 januari werd duidelijk dat hij geen slaapmedicatie meer kreeg toegediend en op eigen kracht moest ontwaken uit zijn coma. Maandag 22 januari volgde het bericht dat Jelle uit zijn coma was ontwaakt en hem een lange revalidatieperiode wacht.

Boksring in het midden met schermen
Uitgelicht

5 tips hoe jij jouw werkzomer nuttig kunt besteden

2 uur geleden

67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Bijbehorende tags

BMX