Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Jelle van Gorkom buiten acuut levensgevaar

22/01/2018
Jelle van Gorkom buiten acuut levensgevaar

BMX’er Jelle van Gorkom is uit zijn coma, maar nog licht bij bewustzijn en kwetsbaar. Van Gorkom wacht een lange revalidatieperiode, waarbij de mate van herstel voorlopig nog onbekend is.

Jelle van Gorkom laat voorzichtig vooruitgang zien en is nu buiten acuut levensgevaar. Hij is ontwaakt uit zijn coma, al is hij nog licht bij bewustzijn en kwetsbaar. Van Gorkom reageert op prikkels, maakt contact en geeft blijk van herkenning. Dit ontwikkelt zich zeer langzaam en kost Jelle veel kracht. Een belangrijke eerste stap, de artsen doen nog geen uitspraak over de neurologische gevolgen van het ongeval. Het is duidelijk dat Van Gorkom een lange revalidatieperiode wacht, waarbij er geen garanties zijn op volledig herstel.

Dinsdagmiddag 9 januari kwam BMX’er Jelle van Gorkom ernstig ten val tijdens een training op Papendal. Van Gorkom liep bij zijn val gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren op. Om zijn lichaam de tijd te geven om te herstellen werd hij slapende gehouden. Op zaterdag 13 januari werd duidelijk dat hij geen slaapmedicatie meer kreeg toegediend en op eigen kracht moest ontwaken uit zijn coma.

Eventuele ontwikkelingen melden we in overleg met de familie. Op dit moment worden er geen verdere mededelingen gedaan. Onze gedachten gaan uit naar Jelle, zijn vriendin en zijn familie.

67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 maanden geleden

Bijbehorende tags

BMX