Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

BMX World Cup Papendal verkozen tot ‘best event 2017’

14/11/2017
BMX World Cup Papendal verkozen tot ‘best event 2017’

Op 6 en 7 mei 2017 werd voor de zevende keer op rij de UCI BMX Supercross World Cup gehouden op Papendal. Deze editie is door de media, sponsoren en de internationale wielerfederatie UCI verkozen tot ‘best event’ van de UCI BMX World Cup serie.

Het is de tweede keer dat de BMX World Cup op Papendal wordt uitgeroepen tot beste evenement van het jaar, na editie 2013. De UCI roemt de organisatie, locatie en goede sfeer, met speciale vermelding van het Framed Festival. Het muziek- en foodtruck festival dat in 2017 voor het eerst samen met de BMX World Cup en het Holland Classic Wielerevent een driedaags festival op Papendal vormde.

Jochem Schellens, directeur Papendal: “We zijn verheugd met dit nieuws, het bevestigt nogmaals dat we de juiste weg zijn ingeslagen met de vernieuwde opzet van het evenement. We bedanken de Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem en de KNWU en alle overige betrokkenen voor de samenwerking en het vertrouwen. Onze ogen zijn nu gericht op de volgende World Cup, begin mei 2018.”

UCI BMX Supercross World Cup 2017

De BMX World Cup op Papendal betekende de opening van het wereldbekerseizoen BMX 2017. Daarna volgden World Cups in Heusden-Zolder (België) en Santiago del Estero (Argentinië). Op Papendal was er in de Women Elite klasse op beide dagen winst voor publiekslieveling Laura Smulders. Fransmannen Sylvain André (zaterdag) en Joris Daudet (zondag) pakten de overwinning bij de Men Elite. Nederlanders Dave van der Burg en Twan van Gendt wonnen zilver en brons (zaterdag).

Editie 2018

Ook in 2018 wordt de BMX World Cup geïntegreerd met het Holland Classic Wielerevent en het Framed Festival. Het evenement wordt gehouden op  4, 5 en 6 mei 2018.

Papendal_BMX_01
Papendal_BMX_03
Papendal_BMX_02
67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 maanden geleden

Bijbehorende tags

BMXPapendal