Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

23 medailles op Paralympische Spelen

20/09/2016
23 medailles op Paralympische Spelen voor Papendallers

De topsporters die trainen #OpPapendal hebben op de Paralympische spelen liefst 23 medailles behaald. Met name in het wielrennen was de oogst groot. Maar ook op de atletiekbaan, bij het tafeltennis en in de hippische sport werden diverse medailles behaald. De rolstoelbasketbalsters moesten genoegen nemen met brons.

De ploeg van Eelke van der Wal presteerde bijzonder goed in Rio de Janeiro. Zowel op de baan als op de weg. In totaal behaalden de Papendal-wielrenners 11 medailles. Alyda Norbruis was kopvrouw van het stel, zij mocht na het behalen van twee gouden medailles en één bronzen medaille de vlag dragen tijdens de sluitingsceremonie.

papendal_nieuws_paralympische-spelen
papendal_paralympische-spelen

Op de atletiekbaan wist Kenny van Weeghel wederom Paralympische medailles te behalen. Al ruim twaalf jaar staat Kenny aan de top in zijn discipline. In Rio behaalde hij goud op de 400m en brons op de 100m. Daarnaast sprongen Marlène van Gansewinkel en Ronald Hertog naar een bronzen en zilveren medaille. Kogelstootster Lara Baars mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In het tafeltennis wist Kelly van Zon haar Paralympische titel succesvol te verdedigen. Na een goed toernooi een gouden medaille voor haar. Zilver was er voor Gerben Last.

papendal_ronald-hertog
papendal_kelly-van-zon

Dressuurruiters Demi Vermeulen en Rixt van der Horst zijn regelmatig #OpPapendal te vinden voor hun krachttraining. In Rio behaalden Rixt zilver en brons. Demi mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Daarnaast was er brons voor het dressuurteam.

De rolstoelbasketbalsters moesten helaas een nederlaag in de halve finale verwerken. Hierdoor konden ze hun droom, Paralympisch goud, niet meer verwezenlijken. In de bronzen medaille traden ze aan tegen Groot-Brittanië. Ze wisten goed om te gaan met hun teleurstelling van de halve finale. Groot-Brittanië werd ruim verslagen waardoor de dames een dik verdiende bronzen medaille in ontvangst mochten nemen.

Paralympiërs en coaches van harte gefeliciteerd!

papendal_rixt
papendal_rolstoelbasketbal
67772368_BSR_AGENCY
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

3 weken geleden

Image (3)
Uitgelicht

Zonnebrandpaal #OpPapendal

4 weken geleden

Finale Olympische Spirit – Winnaars
Uitgelicht

Leerlingen in prijzen met technologische innovaties voor de Olympische en Paralympische Spelen

2 maanden geleden

Bijbehorende tags

Topsport