Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Maarten van der Weijden

Olympisch kampioen open water zwemmen & voorzitter van de Maarten van der Weijden Foundation

Maarten van der Weijden was tijdens zijn jeugd een veelbelovend zwemtalent. Op 19-jarige leeftijd, hij had net zijn eerste WK Open Water gezwommen, kreeg hij de diagnose leukemie. Er werd vastgesteld dat de kans op herstel zeer twijfelachtig was. Door deze berichten had hij de topsport eigenlijk al uit zijn hoofd gezet. Na de behandeling en tijdens het herstel heeft Maarten het zwemmen weer opgepakt met als reden zijn revalidatie te bespoedigen. Al gauw werd hij weer zo fanatiek dat revalidatie serieuze trainingen werden.

Sportspreker Maarten van der Weijden #OpPapendal
Sportspreker Maarten van der Weijden #OpPapendal
Sportspreker Maarten van der Weijden #OpPapendal

Na goede prestaties op diverse toernooien plaatste hij zich voor de Olympische Spelen in Peking. Met een gouden medaille op het WK 25km Open Water zwemmen zette hij alles opzij om zich te richten op de Olympische Spelen in 2008. Dit resulteerde in een gouden medaille op de 10km van de Olympische Spelen in Peking. In 2008 werd Maarten ‘Sportman van het jaar’

Na dit toernooi stopte Maarten als topsporter, schreef hij zijn autobiografie ‘Beter’ en begon een carrière als financieel manager bij Unilever waar hij vijf jaar werkzaam was. Maarten bleef zich inzetten voor kankerpatiënten die niet het geluk hebben wat hij heeft gehad, namelijk het herstellen van kanker. In 2017 richtte hij zijn eigen stichting op; de Maarten van der Weijden Foundation. In de zomer van 2018 en 2019 zwom Maarten de Elfstedentocht om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoeken. Tijdens de eerste editie haalde hij vanwege gezondheidsredenen de 200km lange tocht niet, op 24 juni 2019 finishte hij succesvol de Elfstedenzwemtocht. In totaal hebben beide edities bijna 12 miljoen euro opgeleverd voor kankeronderzoeken en projecten.

Maarten van der Weijden is een veelgevraagd spreker en vertelt in zijn presentaties open en gepassioneerd over de wegen in zijn leven. Onderwerpen als doorzettingsvermogen, het stellen van doelen, ambitie, het omgaan met tegenslagen, innovatie en succesvol samenwerken komen uitgebreid aan bod.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.