Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Francesco Wessels

Een specialist in leiderschap

Francesco Wessels is misschien een onbekende naam voor je; hij wordt niet zo vaak genoemd in de media. Dit komt omdat hij vooral achter de schermen van de topsport werkzaam was. Francesco was een onmisbare schakel bij verschillende topprestaties. Hij richtte zich onder andere op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse bondscoaches. Hij ondersteunde de ontwikkeling van de coach op het gebied van leiderschap, groepsdynamische processen en mentaal vormende aspecten. Kortom, het effect van het gedrag van een coach in relatie tot de prestatie van de topsporter of het team.

Sportspreker Francesco Wessels #OpPapendal
Sportspreker Francesco Wessels #OpPapendal
Sportspreker Francesco Wessels #OpPapendal

Francesco bood deze topcoaches vooral reflectie. De manier waarop zij leidinggaven maakt deel uit van de prestatie van de sporter. Hij was daarin gespecialiseerd in de mentale processen en de verschillende leiderschapsstijlen. Francesco onthield zich van een oordeel over sporttechnische zaken.

De kennis over mentale processen en coaching was Francesco niet zomaar aan komen waaien. Hij is ruim twintig jaar werkzaam geweest voor defensie. In dienst van de luchtmobiele brigade is hij werkzaam geweest in gebieden als voormalig Joegoslavië en Afghanistan. In deze periode heeft hij zijn eigen weerbaarheid vergroot en zich verdiept in de mentale processen van anderen. In 2023 heeft Francesco ervoor gekozen om terug te gaan naar defensie en zijn avontuur bij NOC*NSF te beëindigen.

Francesco heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in coaching. Zijn kennis en ervaring zette hij met liefde in voor de topsport. Hij brengt met net zo veel plezier en passie jouw organisatie naar een topniveau. Francesco kan managers van een organisatie naar een dergelijk niveau brengen, waarbij zij in staat zijn het uiterste uit hun werknemers te halen. Tevens biedt Francesco leiders een handvat in zelfreflectie dat tot een beter leiderschap leidt. Tot slot vertelt hij je alles over moed, weerbaarheid, doorzettingsvermogen, durf, inzet, leiderschap onder extreme omstandigheden, het beïnvloeden van persoonseigenschappen en teamgevoel. Eigenschappen waar hij veel over te vertellen heeft uit eigen ervaringen.

Francesco is niet alleen inzetbaar als sportspreker, ook treedt hij graag op als trainer binnen jouw organisatie. Hij kan je helpen als team analist, vormer, opleider of beïnvloeden van gedrag. Francesco levert maatwerk voor jouw organisatie.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.