Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Oud BMX’er Raymon van der Biezen

Weet hoe hij zijn dromen waar kan maken

Raymon van der Biezen, geboren op 14 januari 1987, staat bekend om zijn BMX skills. Al op jonge leeftijd deed hij niets liever dan fietsen. Vanaf zijn vierde reed hij al op een – veel te grote – fiets en beklom hij de heuvels in zijn achtertuin. Zijn passie werd destijds zijn leven en hij werd lid van een wielerclub. Hij liet zien dat hij een natuurlijke crosscountryrijder was en zelfs op jonge leeftijd won hij drie nationale titels. Op elfjarige leeftijd mocht Raymon deelnemen aan een internationale wedstrijd en op zestienjarige leeftijd werd hij door de toenmalige Nationale Coach Tol Kolvoort uitgenodigd om zich bij de Nationale Ploeg te voegen.

Raymond van der Biezen
Papendal BMX'er Raymon van der Biezen

Raymons leven veranderde zodra bekend werd dat BMX-racen vanaf 2008 een erkende Olympische sport zou worden. Daarom begon hij aan een fulltime trainingsprogramma. Onder leiding van Bas de Bever maakte hij van zijn hobby zijn beroep. Op de Spelen van 2008 wist hij zich te kwalificeren voor de Spelen van Londen, waar hij vierde werd. Sinds 2006 traint hij op de baan van Papendal.

Raymon van der Biezen als sportspreker

Het leven van een topsporter is Raymon helemaal niet vreemd. Hij weet hoe hij dromen waar kan maken en dat daarvoor meer dan alleen wilskracht nodig is. Raymon vertelt je hoe je het beste doelen kunt stellen en gemotiveerd kunt blijven. Hij kan je alles vertellen over het leven als topsporter. Wat moet je vermijden en wat wordt er van jong talent verwacht? Raymond kan je alles vertellen over het TeamNL centrum op Papendal. Hij vertelt over de beschikbare faciliteiten voor jonge topsporters en hoe hij zijn studie combineert met zijn sport. Raymon van der Biezen inspireert en stimuleert enthousiasme.

 

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.