Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Schermen

Algemene informatie
Price per person: € 40,00
Min. personen: 15
Tijdsduur: 1.5 uur
Een snelle en tactische vechtsport

Schermen is een sierlijke, snelle, tactische en dynamische vechtsport waarbij lichaam en geest intensief worden gebruikt. De bedoeling is om de tegenstander te treffen zonder zelf getroffen te worden. Afhankelijk van de eigen voorkeur kun je schermen met drie verschillende wapens, te weten: floret, degen en sabel. Tijdens het duel moet de schermer zijn tegenstander trachten te slim af te zijn. Dit kan door subtiele schijnbewegingen of door onverwachte aanvallen.

Schermen
Schermen

Wat ga je doen?
​Leer, onder leiding van voormalig bondscoach Georges Dérop, op een leuke en interactieve manier een aantal schermvaardigheden zoals het maken van schijn-bewegingen en verrassende aanvallen. Probeer je tegenstander te treffen, zonder zelf getroffen te worden. De clinic eindigt met een duel waarbij je schermwapen automatisch je treffers registreert, net als de Olympische Spelen!​ Leer alles over Touché, Repost, En Garde en Allez!​ George is met maar liefst 145 Nationale titels de meeste succesvolle schermleraar van Nederland. Hij was tussen 2001 – 2021 bondscoach van de Nederlandse sabelploegen van de cadetten, junioren en senioren. Met zijn leerlingen heeft hij aan vele wereldbeker toernooien, EK’s en WK’s meegedaan.

Activiteit boeken?
Interesse in een clinic schermen. Reserveer dan nu!

Wil je meer informatie of een aanvraag doen? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan uiteraard contact met je op om jouw wensen te bespreken.

Contactaanvraag Clinics/Events
Bezig met versturen

Bijbehorende tags

Activiteit Clinic