Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Innovatie

Vooruitgang door innovatie

Topsport en innovatie, hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wil je bij de beste horen dan moet je blijven ontwikkelen want stilstand is achteruitgang. Zeker in de sport. #OpPapendal gaan we voor goud, net als onze topsporters. Dat betekent verbeteren, uitdagen, groeien, innoveren. Op alle gebieden.

Papendal is certified partner van Sportinnovator

Sportinnovator is hét programma voor innovatie en onderzoek van het Ministerie van VWS met als doel het rendement van innovatie in de sport te vergroten en tevens bij te dragen aan een vitalere samenleving. In een landelijk netwerk van 12 Sportinnovator-centra werken overheid, wetenschappers, sportprofessionals en ondernemers samen aan baanbrekende innovaties die prestaties in de top- en breedtesport bevorderen en daarnaast mensen aanzetten tot een actievere levensstijl. De ontwikkeling van Sport Data Valley draagt bij aan deze doelstelling. Het programma Sportinnovator wordt uitgevoerd door ZonMw in opdracht van het Topteam Sport.

Mede door de erkenning van Papendal als Sportinnovator Centre kunnen we er de komende jaren voor zorgen dat onze topsporters de juiste sportwetenschappelijke ondersteuning krijgen. Dat ze gemonitord worden. Prestatiemonitoring noemen we dat. En we kunnen blijven innoveren. Op het gebied van voeding bijvoorbeeld, en andere thema’s. Onze projecten voortzetten. De aankomende periode staat, naast de thema’s voeding en prestatiemonitoring, met name de optimalisatie van herstel centraal. Een onderwerp waarop diverse experts elkaar kunnen versterken. Juist op de kruispunten van expertises, en bij multidisciplinaire samenwerking, ontstaan innovaties. Denk aan slaap/rust, voeding, fysieke ondersteunende middelen en mentaal herstel. De gecombineerde expertise is onze sleutel tot succes.

Sprintdashboard Papendal
sprongtest volleybal papendal
Innovatie Papendal

Sportwetenschappelijke ondersteuning

Embedded scientists zorgen voor de sportwetenschappelijke ondersteuning van onze topsporters. Met testen en metingen. Testen die veelal plaatsvinden in de sportaccommodaties, maar ook in een inspanningslab. En we beschikken over een klimaatkamer, zodat topsporters zich kunnen voorbereiden op toernooien in extreme hitte, met hoge luchtvochtigheid of op hoogte.

Sportinnovator is hét sportinnovatienetwerk van Nederland, met als doel het rendement van innovatie in de sport te vergroten en tevens bij te dragen aan een vitalere samenleving. In een landelijk netwerk van circa 20 Sportinnovator-centra werken sportorganisaties, bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen aan baanbrekende innovaties die leiden tot meer sportdeelname, die (top)sportprestaties verhogen en die aanzetten tot een actieve leefstijl van de bevolking. Ook het data-analyseplatform Sport Data Valley draagt bij aan deze doelstelling. Het programma Sportinnovator staat onder leiding van het Topteam Sport en wordt ondersteund door ZonMw en het Ministerie van VWS.

Bijbehorende tags

Innovatie Topsport
Hotel Papendal gesloten, behalve voor topsport.#StaySafe

Naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen door onze overheid op vrijdag 14 januari blijft Hotel Papendal gesloten tot en met 25 januari 2022.

Hotel Papendal blijft wel open voor topsport.

Uitstaande boeking op Papendal? Onze reserveringsafdeling neemt contact met jou op. Onze reserveringsafdeling blijft, m.u.v. de feestdagen, bereikbaar via hotel@papendal.nl.

Lees hier het gehele nieuwsbericht.
Wij hopen je spoedig weer te mogen ontvangen bij Hotel Papendal.