Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Semi-ondergrondse containers

Semi-ondergrondse containers, dé oplossing voor duurzame afvalverwerking op Papendal

De ‘gewone’ afvalcontainer is vaak een doorn in het oog. Niet alleen neemt deze veel plaats in beslag, maar hij verspreidt op warme dagen vaak een hinderlijke geur. Onze nieuwe semi-ondergrondse containers bieden hiervoor de oplossing.

In samenwerking met Remondis zijn op het terrein half ingegraven containers geplaatst om het overmatig gebruik van vuilniszakken te verminderen en een praktisch en ecologisch verantwoord afvalbeheer te bieden. Doordat de container gedeeltelijk ondergronds is, kan er veel meer afval in kwijt dan in een standaard rolcontainer. Daarbij neemt de semi-ondergrondse container ook nog eens minder ruimte in beslag.

We hebben op 4 locaties op het terrein van Papendal een set van 3 containers geplaatst:

  • Hoofdgebouw NOC*NSF
  • Sport- en Innovatiecentrum
  • Parkeerplaats 5 (tussen Sport- en Onderwijsgebouw en Sporthal West)
  • Arnhemhal

Deze containers zijn bestemd voor de volgende afvalstromen: restafval, PMD en papier.

Makkelijk te plaatsen en minder ruimte nodig
Een ondergrondse container is makkelijk te plaatsen waardoor de container op bijna elk gewenste plek kan worden neergezet. Bovengronds neemt de container minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een rolcontainer van 1.100 l. Hierdoor heeft de bak een flinke capaciteit op een gering oppervlakte.

Amper overlast van stank en ongedierte  
Doordat het afval onder straatniveau wordt opgeslagen is de temperatuur in de bak stabiel. Hierdoor gist het afval nauwelijks en heb je amper last van stankoverlast. Wist je dat in een ondergrondse container het oudste afval altijd op de bodem ligt? Dat zorgt niet alleen voor zo min mogelijk stankoverlast maar ook voor minder ongedierte.

Strakke natuurlijk uitstraling  
Doordat het grootste gedeelte van de container onder de grond zit, ziet deze container er veel beter uit dan een standaard rolcontainer. Tevens is het bovengrondse gedeelte netjes met hout afgewerkt waardoor de container een natuurlijke uitstraling heeft.

Een schone en lage inworp-opening  
Bij elke ondergrondse container zit de inworp-opening laag (op ± 1.10m), waardoor gebruikers van Papendal er eenvoudig afval in kunnen werpen.

Milieuvriendelijk en duurzaam 
Doordat in een ondergrondse afvalcontainer veel meer afval kan worden opgeslagen dan in een rolcontainer van 1.100 liter, hoeft de container minder vaak te worden geleegd. Dat scheelt vrachtritten naar Papendal en dus minder CO2 uitstoot.

Samen zorgen we voor een juiste scheiding van het afval en zijn we “Fit voor de Toekomst”.