Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Bebossing

Natuurbehoud op Papendal

Papendal is gelegen in een groene omgeving en daarom zetten wij ons in om de natuurlijke omgeving te behouden en te verbeteren. Dit betekent dat we bomen planten, verschillende soorten bomen introduceren en speciale plekken creëren voor dieren zoals amfibieën.

Soms komen we voor uitdagingen te staan, bijvoorbeeld de bedreiging van de fijnsparren door de letterzetter, een schadelijk insect. Om hiermee om te gaan, passen we strategieën toe zoals het diversifiëren van boomsoorten. Zo maken we ons ecosysteem sterker en weerbaarder tegen ziekten en plagen.

Tijdens bouwwerkzaamheden besteden we zorgvuldig aandacht aan het behoud van specifieke leefgebieden, zoals rustplekken voor amfibieën. Door deze plekken te verplaatsen naar minder verstoorde delen op ons terrein, wordt de overlevingskans van deze dieren vergroot.

We houden nauwlettend in de gaten hoe effectief onze natuurbehoudsinspanningen zijn. Door regelmatige monitoring kunnen we zien wat werkt en waar we verbeteringen kunnen aanbrengen.