Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Route en parkeren

Route­beschrijving

Adresgegevens
Hotel Papendal
Papendallaan 3
6816 VD Arnhem
We adviseren te parkeren op P1 of P2

Sportcentrum Papendal
Arnhemhal
Papendallaan 9
6816 VD Arnhem
We adviseren te parkeren op P7 of P8

Papendal is centraal gelegen en goed bereikbaar met de auto. Of je nu uit de richting Utrecht komt, Apeldoorn of Eindhoven, vanaf de A50 of A12 ben je zo #OpPapendal. Wanneer je het terrein oprijdt, volg je de borden naar jouw eindbestemming. Houd rekening met onderstaande wegwerkzaamheden en mogelijk extra reistijd naar Papendal.

Wegwerkzaamheden Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat sluit vanaf maandag 21 augustus opnieuw delen van de snelweg A12 bij Arnhem af omdat de weg nieuw asfalt krijgt. Tot afgelopen woensdag was de snelweg tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg bij Arnhem wekenlang gesloten om dezelfde reden. Ditmaal gaat de weg tussen Arnhem en de Duitse grens bij Zevenaar in gedeeltes dicht. Het karwei duurt tot en met 13 september en levert volgens Rijkswaterstaat ongeveer dertig minuten vertraging op door omleidingen.

Op het snelwegdeel dat nu nieuw asfalt en belijning krijgt staan elke dag lange files. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken werkt Rijkswaterstaat alleen ’s avonds en ’s nachts. Eerst gaat de weg tussen knooppunt Velperbroek en Zevenaar dicht. In de week daarna werkt de aannemer in omgekeerde richting. In september wordt gewerkt aan het stuk snelweg tussen Zevenaar en de Duitse grens in beide richtingen.

In Duitsland en in de wijde omgeving van Arnhem worden omleidingsroutes aangegeven. Rijkswaterstaat waarschuwt dat de vier verzorgingsplaatsen voor truckers langs de route ’s avonds en ’s nachts ook dicht gaan. Weggebruikers mogen er overdag wel parkeren, maar moeten dan wachten tot de weg de volgende ochtend weer opengaat.

Plan jouw route naar Papendal!

Parkeren

Er is voldoende parkeerruimte beschikbaar #OpPapendal. Het sportcentrum beschikt over zo’n 300 parkeerplaatsen. Ook bij Hotel Papendal kun je zorgeloos parkeren. Hier zijn ruim 500 openbare parkeerplaatsen inclusief invaliden parkeerplekken. Heb je een elektrische auto? Geen probleem! Achttien parkeerplaatsen zijn voorzien van oplaadpunten.

Papendal_bewegwijzering

Openbaar vervoer

Er zijn voldoende mogelijkheden om met het openbaar vervoer naar Papendal af te reizen. Je kunt tegenwoordig zelfs vanaf ieder station in Nederland direct een OV-chipkaart kopen met Papendal als eindbestemming (enkele reis of retour). Je hoeft dan geen los kaartje meer voor de bus te kopen. Dit kaartje is te gebruiken in buslijn 10 met als eindbestemming Sportcentrum Papendal. Deze bus rijdt op maandag t/m vrijdag van Centraal Station Arnhem rechtstreeks naar Papendal. De bus stopt bij onze bushalte op het terrein.

Je kunt daarnaast met buslijn 105 reizen. Dan stap je uit bij de halte Van der Valk / Papendal. Deze buslijn rijdt ook in het weekend. Wanneer je het kruispunt oversteekt ben je binnen enkele minuten #OpPapendal. Plan je reis via www.9292.nl.

Taxi

Wil je niet afhankelijk zijn van de bus? Pak dan een taxi. Vanaf het station ben je in slechts tien minuten brengt de taxichauffeur je naar Papendal. We hebben zelfs een ‘Papendal-taxi’, deze kun je reserveren via de receptie van ons hotel. De Papendal-taxi rijdt tussen 07.00-24.00 uur van en naar de Sonsbeekzijde van Centraal Station Arnhem. Wij raden je aan om de taxi in ieder geval een uur van te voren te reserveren, vermeld duidelijk dat het om een ‘Papendal-taxi’gaat. De kosten bedragen  €20 per persoon per rit.

Wil je naar een andere locatie?

  • Schiphol vervoer: € 140 tot 4 personen, vanaf 5 personen is het € 35 per persoon (een uur van tevoren bestellen)

Natuurlijk kun je ook op eigen gelegenheid een taxi nemen.

Bijbehorende tags

Bereikbaarheid