Proeftuin In de moestuin

 19 p.p. (incl. btw) ⬩ min. 15 personen ⬩ 1.5 uur

Workshop in de moestuin op Papendal (6)
Workshop in de moestuin op Papendal (2)

Beleef de Papendal proeftuin!

Op Papendal staat eerlijke en gezonde voeding voor onze topsporters en onze gasten centraal. Het allerbelangrijkst vinden we dat eten vooral heel smaakvol moet zijn. Op een prachtige locatie, verscholen tussen de bomen, #OpPapendal vind je onze proeftuin waar tal van groenten, kruiden en fruit volgens biologisch en dynamische teeltwijze groeien.

Elk seizoen varieert de oogst en dat implementeren wij in de keukens van zowel het topsportcentrum als ons hotel, waardoor sporters en gasten altijd genieten van eerlijk en puur, maar bovenal lekker eten! De moestuin is zelfvoorzienend, draagt bij aan lokale inkoop uit korte ketens, is heel erg duurzaam en geeft mede vorm aan het toekomstig voedingsbeleid.

Stilstaan bij wat en hoe we eten

Deze workshop biedt een educatief deel over voedingsinnovatie en een seizoensgebonden proeverij. Geniet van geurende tisane, smoothies, verse soepen, taartjes, hartige lekkernijen zoals koolrabi carpaccio, Oosterse dumplings en gegrilde wraps, allemaal uit eigen tuin. Daarnaast kun je zelf smaakwaters tappen. Klinkt (h)eerlijk, toch?!

Tijdens de kleine proeverij uit eigen moestuin vertelt Erik te Velthuis je alles over de innovatie en voortdurende ontwikkeling in onze voeding dat op Papendal al jarenlang een rode draad is in onze (topsport) keukens. We merken dat de wereld van voeding snel aan het veranderen is en de transitie naar meer plantaardige voeding bij iedereen hoog in het vaandel staat.

Maar is het wel gezond, alle voedingsmiddelen die nu gemaakt en aangeboden worden? We eten veel ultra bewerkt voedsel, met nadelige gevolgen voor de volksgezondheid. Is er ruimte voor een gezonde mix die ons wel de voedkundige en gezonde oplossingen biedt in een verduurzaamde wereld? Erik vertelt je er alles over en legt daarin ook de link tussen topsport #OpPapendal.

Workshop in de moestuin op Papendal (8)
Moestuin op Papendal

Proeftuin arrangement

  • Verse thee gemaakt van de kruiden die op dat moment groeien

  • Soepje

  • Variatie van hapjes, zowel zoet als hartig

  • Smaakwaters om zelf te tappen

  • 1 uur educatieve workshop over voeding, de wereld van topsport en innovatie met Erik te Velthuis

Workshop in de proeftuin organiseren?
Vraag een offerte aan!

Hotel Papendal van buitenaf (2)