Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

(Para)medische voorzieningen

Zo fit mogelijk aan de start staan

Topsporters hebben regelmatig pijntjes. Een blessure kan ervoor zorgen dat een topsporter die er jarenlang voor heeft getraind, de Olympische Spelen mist. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Een sporter moet altijd zo fit mogelijk aan de start staan van een toernooi. Niet alleen in het Olympisch jaar. Ieder jaar, iedere maand, iedere dag. Met een trainingsbelasting van meer dan twintig uur per week is het erg belangrijk om toegang te hebben tot de juiste (para)medische zorg. Daarom werken we samen met experts op het gebied van sportgeneeskunde en sportfysiotherapie. Experts van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) en de Vakgroep Topsportgeneeskunde van Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede. De masseurs van Preaz verzorgen de sportmassages.

Werkwijze

Als topsporter wil je niet te ver reizen naar de fysiotherapeut of sportarts. Daarom vinden alle behandelingen plaats #OpPapendal. Vaak zelfs in of naast de trainingsaccommodatie. Een vaste sportarts. En een of meerdere vaste fysiotherapeuten. Volgens een vast rooster kunnen talenten en topsporters bij de experts terecht voor behandelingen en blessureconsulten.

Maar loop je tijdens de training een pijntje op, dan wil je hier niet te lang mee rond blijven lopen. Daarom is er dagelijks een inloopspreekuur voor CTO-sporters in de Arnhemhal. Voor het diagnosticeren van de blessure en het snel in gang zetten van de behandeling of eventueel vervolgonderzoek.

De sportartsen en fysiotherapeuten maken deel uit van het multidisciplinair team en werken nauw samen met onder andere de bondscoaches en fysieke trainers.

Papendal_Paramedische begeleiding

Huisarts en tandarts

De meeste mensen staan ingeschreven bij een huisarts of tandarts in hun woonplaats. Dat is handig want dan heb je altijd de juiste zorg in de buurt. Voor topsporters is dit natuurlijk net zo belangrijk. Of misschien nog wel belangrijker. Veel sporters die #OpPapendal komen trainen, gaan ook bij ons wonen. Of in de stad Arnhem. Sta je dan nog ingeschreven bij je huisarts in Zeeland, dan kun je niet snel terecht wanneer er acute zorg nodig is. Of voor een verwijzing voor aanvullende zorg. We adviseren sporters dan ook in te schrijven bij een huisarts en tandarts in Arnhem. We werken samen met Huisartsenpraktijk Alferink & Spel en Tandarts F.J. Weidema. Voor dringende hulp voor topsporters.

Zorgverzekering

Via het CTO krijgen de topsporters #OpPapendal de juiste (para)medische begeleiding rondom hun trainingen. Toch is dit niet altijd voldoende. Denk bijvoorbeeld aan langdurige revalidatie na een ernstige blessure. Het is erg belangrijk dat talenten en topsporters goed verzekerd zijn. We raden hen een uitgebreide aanvullende verzekering aan met voldoende fysiotherapiebehandelingen.

Bijbehorende tags

Begeleiding CTO Topsport