Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Tessa Veldhuis

Voormalig rugbyster

‘To go forwards, you must go backward’, is de slogan die centraal staat binnen het leven en de rugby van Tessa. Als professionele rugby Sevens speelster kreeg Tessa te maken met diverse tegenslagen wat uiteindelijke resulteerde in het missen van de Spelen in Rio.

Sportspreker Tessa Veldhuis #OpPapendal
Sportspreker Tessa Veldhuis #OpPapendal
Sportspreker Tessa Veldhuis #OpPapendal

Tessa heeft altijd met veel plezier de sport turnen beoefend totdat ze haar passie voor sport in het algemeen ontdekte. Op de middelbare school bleef Tessa altijd na schooltijd in de gymzaal om extra uurtjes door te kunnen brengen. De Academie Lichamelijke Opvoeding was dan ook de opleiding die perfect bij haar paste. Vanwege haar nieuwsgierigheid ontdekte ze de sport rugby en al snel bleek dat Tessa talent had voor deze sport. Ze rolde zo het topsportwereldje in.

Naast de sportieve hoogtepunten heeft Tessa ook veel tegenslagen meegemaakt binnen de topsport. Zo vloog ze met haar team de hele wereld rond voor de diverse succesvolle toernooien en gewonnen wedstrijden. Maar waren er in de maanden voor Rio geregeld tekort aan dames, veel blessures en hierdoor dus ook veel verloren wedstrijden. Tijdens het beslissende toernooi liep Tessa een zware hersenkneuzing op. Deze laatste maanden vielen haar erg zwaar. Ze zag haar team vanaf de zijlijn  ten onder gaan en het Olympisch ticket werd niet behaald.  Dit zorgde ervoor dat Tessa haar topsportcarrière beëindigde.

Na haar lange revalidatieperiode begon Tessa aan de Master Sport Management aan het Cruyff Institute en ronde deze af in 2016. Ondanks het feit dat de rugby dames Rio niet bereikte, was Tessa wel aanwezig op de Olympische Spelen van Rio als vlogger. Samen met de Olympische sporters maakte ze video’s. Tegenwoordig is Tessa werkzaam als sportpresentatrice voor camera en op podia.

Tijdens haar presentatie legt ze uit dat het niet per se gaat om het doel, maar dat het proces veel belangrijker is. De lessen die je leert en het plezier wat je daarbij beleefd is de weg die je bewandelt. Tessa kwam erachter dat je als rugbyster niet verder komt zonder samen te werken en je alleen nergens komt. Als je als rugbyer met de bal blind naar voren loopt, komt er een moment dat je snoeihard wordt getackeld. Je komt pas verder als je in een team of bedrijf samenwerkt. Tessa vertelt met veel overtuiging dat je altijd sterker uit tegenslagen komt, hiervan leert en beter wordt. Ook al zie je dat zelf niet altijd meteen.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.

HerfstkriebelsPapendal geeft je de ruimte!

De herfst is in aantocht en wordt wellicht toch nét iets anders dan je gewend bent. Maar dat betekent niet dat je niet alles eruit kan halen wat er in zit. Geniet van een heerlijk weekendjeweg in eigen land of verblijf wat langer tijdens de herfstvakantie.

Bekijk onze arrangementen