Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Wat is succes?

Iedere ondernemer is op zoek naar succes

De vraag is alleen: wat is succes nu eigenlijk en hoe bereik je het? Lees hieronder de 3 definities van succes.

Definitie 1: succes is persoonlijk

Wanneer je aan mensen vraagt: wat is succes voor jou? krijg je altijd een ander antwoord dan je verwacht. Dat komt omdat de definitie van succes geheel persoonlijk is en van alles kan betekenen. Onderaan de streep hebben we allemaal een onderbuikgevoel over wat succes wel is en wat het niet is. Je eigen definitie van succes bepaalt of je het bereikt of niet. Hoe hoger je je persoonlijke doelen stelt, hoe groter de uitdaging is om het te bereiken. En dus is het noodzakelijk om eens stil te staan bij jouw persoonlijke definitie van succes. Wat betekent dat voor jou persoonlijk en hoe geef je daar vorm aan in je dagelijks leven? Pas als je weet wat succes voor jou betekent kun je aan de slag om het ook daadwerkelijk te realiseren.

Definitie 2: succes is een momentopname

Het is goed om je bewust te zijn dat succes altijd een momentopname is. Vaak is het een tijdelijk moment van euforie wat je de motivatie geeft om nog een tandje harder te lopen of een tree hoger te komen. Zoals Martin Luther King jr. ooit zei: ”Geloof is het gaan staan op de eerste trede, ook al zie je nog niet de hele trap”. Zo is het ook met de ladder naar succes. Het zijn de momenten waarop je door hebt dat je op een trede hoger bent aangekomen. Daarom is het ook zo belangrijk om je successen te vieren. Je kunt succes namelijk alleen ervaren wanneer je er bewust bij stil staat. Het is een tussenstop tijdens de reis om ergens te komen waar je nog niet eerder bent geweest. Een tussenstation waar de trein van je leven even stopt om vervolgens weer de reis te vervolgen naar onbekend terrein. Een succeservaring is een moment van euforie omdat je iets hebt bereikt wat je nog niet eerder had bereikt.Wanneer heb jij een gevoel van succes? En wat zorgt ervoor dat je op dat moment succes ervaart?

Definitie 3: succes is een resultaat

Succes is een resultaat, geen doel op zich. Het is een resultaat van een lange termijn visie, gevolgd door het bereiken van korte termijn doelen. Op de lange termijn is succes dan ook geen doel op zich. Wanneer succes een doel op zich is dan draait het allemaal om jou. Als jij maar succesvol bent. Als jij maar het resultaat bereikt. Als jij maar je doelen realiseert. En als we eerlijk zijn… het draait niet alleen om jou. Het draait om wat jij kan toevoegen in het grote geheel. Het bereiken van succes kan je dus het beste zien als een resultaat van iedere dag een stapje nemen, onderweg naar de invulling van een lange termijn visie.

Wanneer je op deze 3 manieren naar succes gaat kijken dan zul je ontdekken dat je op plaatsen komt waarvan je nooit gedacht had dat je daartoe in staat was. Ben je klaar voor die reis? Wil je op weg naar jouw persoonlijke succes? Laten we dan eerst eens kijken naar wat vrijwel alle succesvolle mensen eigenlijk doen om succes te bereiken.

Geschreven door

Bijbehorende tags

#StreefNaarSucces