Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Hardloopweekend

Hardloop­weekend #OpPapendal met marathonloper Gerard Nijboer

Datum nog niet bekend!
Ben je een echte hardloopliefhebber en wil je nog meer rendement uit je trainingen halen? Kom dan naar Papendal en ga samen met professionele trainers van de Atletiekunie aan de slag. Maak gebruik van de aanwezige hardloopkennis en de topsportfaciliteiten! Het trainingsweekend #OpPapendal is een 2-daags arrangement (zaterdag en zondag).

Het hardloopweekend bestaat uit:

“Als marathonloper (en verpleegkundige) werd ik zo goed dankzij het slim trainen onder geleide van hartslagmeting”. De Zoladztest leer je jezelf goed kennen als hardloper. Het geeft je inzichten en antwoorden op echte lopersvragen:

Wil je weten of je training wel effectief is voor de afstand die je traint? Train je te hard of te zacht? Is jouw hardloopschema toe aan bijstelling? Durf je te voorspellen welke eindtijden je op de klokken krijgt? Verbeter jezelf en doe mee met de Zoladztest!

Looptechniek – analyse (video – footscan)
Veel lopers hebben weet van hun looppatroon. Hooguit enkele beeldopnames van de loopwinkel op de loopband of finishvideo bij een loopevent. Met zijn ervaringen bij Adidas (technical representative) zal Gerard Nijboer tijdens het weekend Papendal van de deelnemers videobeelden maken en een terugkoppeling geven van hun individuele looppatroon, waarbij helder wordt hoe je  loophouding en bewegingspatroon is en de afwikkeling van je voet.

LSD met rondleiding omgeving
Een lange duurloop met een groep van diverse niveau’s staat voor de zondag op het programma. De bedoeling is om gezamenlijk door de pitoreske omgeving van Papendal te dolen. De LSD-trip (long slow distance) breng je met de natuurlijk endorfine dope in hogere sferen. Het voert langs de BMX baan naar het Gerard Nijboer Pad, daarna via 2 kloosters naar de Canadese begraafplaats, door de Groene Bedstee (400m en 5 meter hoge beukenhaag), naar het 800m rondje waar EK 800m kampioenen Bram Som en Arnoud Okken hun tempo’s trainden, langs stromende beekjes en vijvers loop je via de schaapkooi weer terug naar Papendal. Daarna mag je maar liefst 15km noteren in je logboek. Vergeet ook niet te noteren hoe je genoten hebt van het lopen in deze prachtige omgeving.

Gerard Nijboer hardlopen op papendal

Heuveltraining als afsluiter
omdat we graag willen dat je fit en blessurevrij het loopweekend afsluit wordt de heuveltraining facultatief gegeven. Het wordt daarom geen lange training; het accent ligt op het ervaren. Het geeft je de kans om nu eindelijk eens te leren hoe je het best een heuvel op loopt en, nog belangrijker, hoe je op een goede manier leert dalen. In combinatie met al de trainingen die je ondergaan hebt dit weekend keer je met een schat aan loperskennis en -kunde hopelijk tevreden huiswaarts.

Het arrangement bestaat uit:

– Overnachting op een comfortabele tweepersoonskamer
– 1x live cooking ontbijtbuffet
– 2x Sportieve / Gezonde lunch (tijdens de presentatie van Erik te Velthuis)
– 1x Diner in Hotel Papendal

Het arrangement is op basis van een tweepersoons standaard kamer € 195,- p.p. en op basis van een tweepersoons superior kamer € 205,- p.p.

Wil je deelnemen aan het sportweekend, maar geen gebruik maken van een overnachting met luxe ontbijtbuffet? Boek dan het sportweekend voor € 135,- p.p.

Sportmedische keuring

Wil je gebruik maken van de mogelijkheid om deel te nemen aan een sportmedische keuring op vrijdag, dan kun je het arrangement uitbreiden met een extra overnachting.  Voor een sportmedische keuring kun je zelf contact opnemen met Sport Medisch Centrum Papendal met Madelin van Eerden. Meer info: www.smcp.nl of bel: 088 – 088 1300.

Voor al onze arrangementen geldt:
Alle tarieven zijn onder voorbehoud en de arrangementen kunnen alleen worden geboekt op basis van beschikbaarheid. Deze arrangementen zijn niet te combineren met andere arrangementen. De tarieven zijn inclusief BTW en exclusief € 1,00 toeristenbelasting p.p.p.n. Bij minder dan 25 deelnemers wordt het sportweekend geannuleerd. Het hardloopweekend op 20 en 21 mei is geannuleerd.

Geef via onderstaand formulier je interesse voor het sportweekend aan:

Contactformulier Sportweekenden
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.

Bijbehorende tags

Atletiek Sport Sportief Sportweekend