Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Sportbestuurder Joop Alberda

Terug
Inspireert met zijn talent voor (vergader)­management

Sportbestuurder Jogchum Theo (Joop) Alberda, geboren 25 oktober 1951, wordt ook wel bondendokter genoemd. Hij heeft een ongekend talent voor het besturen van sportorganisaties. En een indrukwekkend CV waarbij hij in verschillende sportdisciplines succes heeft geboekt..

Joop Alberda
Joop Alberda

Joop werd bekend onder het grote publiek toen hij in 1996 als coach naar de Olympische Spelen ging. Met de volleybalheren won hij in Atlanta de gouden medaille. Deze zenuwslopende wedstrijd werd later als Sportmoment van de 20e eeuw uitgeroepen. Joop Alberda daarbij als beste volleybalcoach ter wereld. Een jaar na de Olympische Spelen werd Joop door NOC*NSF benaderd voor de functie van technisch directeur. Gedurende acht jaar heeft Joop als onderdeel van deze positie een aanzienlijke bijdrage geleverd aan vijf Olympische Spelen.

Joop is continue bezig om het Nederlands topsportklimaat te verbeteren. In 2005 werd hij benoemd tot Sportmanager van het jaar. Het jaar erop ging Joop een nieuwe uitdaging aan als technisch directeur van de Nederlandse volleybalbond. In de vier jaar dat hij hier werkzaam is geweest, deed hij ook verschillende interim-klussen voor zijn eigen bedrijf Alberda Advies. Hij werd bijvoorbeeld door Guus Hiddink gevraagd om het beleid voor het Russische voetbal uit te stippelen. Ook heeft hij de Cervélo Wielerploeg naar een hoger niveau gebracht en is hij interim technisch directeur bij de Atletiekunie en technisch directeur bij de zwembond (KNZB) geweest. Strategisch inzetbaar voor alle sporten waarbij hij zijn trainings- en coachtalent optimaal benut.

Dat Joop ook een talent is in coaching in het bedrijfsleven bewees hij enkele jaren geleden in het televisie programma Werkzat van de RVU educatieve omroep. Hij begeleidde hier acht mensen naar een nieuwe carrière.

Joop Alberda trainde met zijn team veel op Olympic Training Centre Papendal en kan je alles vertellen over inspirerend leidinggeven. Hij kan je helpen om de teambuilding binnen jouw organisatie te vergroten. Joop is in te zetten bij strategische vraagstukken als het gaat om de thema’s verandermanagement, time-management en inspirerend leidinggeven.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.

Bijbehorende tags

Sportspreker Volleybal Zakelijk
Road to TokyoVergaderen met een Japans tintje?

Ga voor de volledige Japanse beleving tijdens jouw bijeenkomst #OpPapendal. Want ook jij kan winnen #OpPapendal met jouw bijeenkomst in Tokyo stijl.

Lees meer