Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Sportbestuurder Joop Alberda

Inspireert met zijn talent voor (vergader)­management

In 1996 wint Joop met de volleybalmannen Olympisch goud op de Olympische Spelen van Atlanta (1996). Na het behalen van zijn gouden missie ligt zijn focus op het besturen van sportorganisaties. Joop werd benaderd door het NOC*NSF en van 1996 t/m 2004 bekleedde hij hier de functie van technische directeur. Hij vervulde functies in het voetbal, wielrennen, atletiek en zwemmen.

Sportspreker Joop Alberda #OpPapendal
Sportspreker Joop Alberda #OpPapendal

Als technisch directeur was Joop verantwoordelijk voor alle sporttechnische zaken als begeleiding, innovatie, faciliteiten en Olympische programma’s. Uiteindelijk heeft Joop tijdens zijn periode als Technisch Directeur vier succesvolle Olympische Spelen opgeleverd. Tijdens de Olympische Spelen in Sydney (2000) leverde Joop zijn programma ‘Performance 2000’ maar liefst een record aantal van 25 medailles op. Ook werd Joop benaderd door Guus Hiddink om samen met hem het Russische voetbal weer op de kaart te zetten en het beleid voor de komende jaren te ontwikkelen van het Europees Kampioenschap in 2008.

Continu is Joop bezig met de optimalisatie van het topsportklimaat in Nederland. Dit doet hij door middel van het platform ‘NL Coach’. Een platform waar coaches aanwezige kennis met elkaar kunnen delen. Daarnaast is Joop verantwoordelijk geweest voor de Cervélo Wielerploeg en was hij tussentijds Technisch Directeur bij de Atletiek Unie. Tot juli 2016 was hij Technische Directeur van de KNZB en tegenwoordig is Joop lid van de Raad van Commissarissen bij voetbalclub AZ. Tussentijds was hij Technisch Directeur van de Nederlandse Volleybalbond.

Met zijn jarenlange uitgebreide strategische en management ervaring in verschillende sporten presenteert Joop thema’s als high performance teams, vergroten van teambuilding, inspirerend leidinggeven, strategische vraagstukken, verandermanagement en timemanagement. Als geen ander weet Joop wat de overeenkomsten zijn tussen het bedrijfsleven en de sport.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.

Bijbehorende tags

Sportspreker Volleybal Zakelijk