Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Sonsbeek route

Route Sonsbeek

Wandelroute Sonsbeek (30 -40 – 50 KM)

Vanaf Papendal vertrekt deze route door ‘De Duiker’ richting de Wolfhezerbosschen. De Duiker is een belangrijk onderdeel geweest in Operatie Market Garden. Na de luchtlandingen op de Ginkelse Heide moesten de troepen de lange en zwaarbevochten weg richting Oosterbeek en Arnhem inzetten. De geallieerden vonden deze tunnel en kwamen erachter dat de jeeps er precies doorheen pasten, zo konden ze toch de zuidkant van de spoorlijn bereiken. Alle andere overgangen waren namelijk bewaakt. Via de Wolfhezerboscchen, met machtige Wodanseiken, stokoude dennen en de Heelsumse Beek gaat de route verder richting het Airborne Monument en het Airborne Museum. Dit monument staat in teken van Eerbied voor de helden der Airborne, die hier streden en vielen voor onze vrijheid.

Via de Rosandepolder en een stukje langs de Rijn vervolgt de route zich door Mariëndaal richting Arnhem. In Mariëndaal vind je de Groene Bedstee, een ruim 300m lange beukenhaag in de vorm van een tunnel. Langs Warnsborn gaat de route via de Gulden Bodem naar Park Sonsbeek. Park Sonsbeek is het bekendste park van Arnhem, een groene oase in het hartje van de stad.. Hier vind je waterpartijen, bijzondere bomen, bruggen en de steile tuin. In Sonsbeek loop je langs de ‘Witte Villa’. Via Park Zypendaal met haar Huis Zypendaal en door de bossen van Schaarsbergen leidt de route uiteindelijk weer richting Papendal.

Download hier de GPX Route

Bijbehorende tags

Route Wandelen Veluwe
Kom naar de Veluwe!Verrassend Vakantie Vieren

Deze zomer wordt wellicht toch nét iets anders dan je gewend bent. Maar dat betekent niet dat je niet alles eruit kan halen wat er in zit. Vakantie in eigen land zat misschien niet in de planning, maar je staat versteld wat er nog te ontdekken valt in ons eigen landje. Laat je verrassen en sta open voor nieuwe ervaringen.

Bekijk onze arrangementen