Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Renkumse wandelroute

Renkumse wandelroute

Wandelroute Renkum (30 – 40 – 50 KM)

De route Renkum vertrekt op Papendal in Westelijke richting via de wandelroutes van Reijerscamp door de bossen richting Ede. Na een aantal kilometers door de bossen parallel aan het spoor draait de route zuidwaarts richting Renkum. Voordat de route in Renkum aankomt komt deze door Landgoed Quadenoord. Hier is een natuurlijk stuk bos te vinden die wordt onderhouden door de runderen die er lopen. Het is hier prachtig wandelen langs de beken en sprengen. Deze beken en sprengen waren in het verleden de energiebron voor de vele watermolens in het Renkums Beekdal.

Door het centrum van Renkum vervolgt de route zich naar de Rijn, langs de Rijn en door de uiterwaarden is het prachtig lopen richting Kasteel Doorwerth. Een Middeleeuws Kasteel dat in haar geschiedenis verschillende keren is verwoest, meest recent tijdens Wereldoorlog II, maar altijd weer geheel gerestaureerd. De jongste generatie kent dit kasteel vooral van de diverse sinterklaasfilms die hier werden opgenomen waaronder ‘Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot’. Na Kasteel Doorwerth vervolgt de route zich naar het heuvelachtige Landgoed Duno. Hier kom je langs enkele restanten van romantische tuinarchitectuur uit begin 1900, en vanaf de historsche plaats ‘de Hunneschans’ heb je een prachtig uitzicht over de Rijn!Vanaf hier gaan de 30 & 40 kilometer route in noordelijke richting door de wolfhezerbosschen en ‘de Duiker’ terug naar Papendal.

De 50 kilometer route pakt echter de Drielse veer en gaat, net als tijdens de Nijmeegse vierdaagse, een heel stuk over de dijk. Niet langs de Waal maar dit keer langs de Rijn. Via uiterwaardenpark Meinerswijk, waar je watervogels, konijnen, vossen, Konikpaarden en Galloways tegenkomt, en het compleet vernieuwde Station Arnhem gaat de route weer terug naar Papendal.

Download hier de GPX route

Bijbehorende tags

Route Wandelen Veluwe