Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Korte wandelroutes

Korte afstanden rondom Papendal

Wil je lekker wandelen maar zijn routes van 30 kilometer wat te ver? Geen probleem! Ook in de directe omgeving van Papendal kun je prachtig wandelen. Met diverse routes van tussen de 5 en 15 kilometer biedt de directe omgeving diverse mogelijkheden.

Bijvoorbeeld een route van 5 kilometer langs Abdij Koningsoord, de enige trappistenabdij van Nederland. Of een route van 10 kilometer richting Landgoed Mariëndaal. Loop tijdens deze route door de groene bedstee, een 300 meter lange tunnelvormige beukenhaag. De haag is in 1865 aangelegd. Hij werd vroeger door de dames van het landgoed gebruikt. Hier konden zij hun wandelingetje maken in de schaduw van het bladerdak, waardoor hun huid mooi blank bleef. Dat was destijds een teken van welvaart. Midden in de Bedstee, op de kruising, staat bij een bankje een lindeboom. De boom staat symbool voor de liefde.

Een andere mogelijkheid is om direct vanaf het Papendalterrein de Wolfhezerbosschen in te gaan. Tijdens deze route van 12 kilometer. Dit is een zeer gevarieerde wandeling door het bos, over de heide en langs beekjes.

Kortom ook de kortere routes rondom Papendal stellen niet teleur! Wil je een GPX route downloaden? Hier vind je de gebruiksaanwijzing.

Bijbehorende tags

Routes Wandelen