Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Route langs het monumentale Radio Kootwijk

Langs het monumentale Radio Kootwijk! Fijne fietstocht

Radio Kootwijk, Hoenderloo, Otterloo

Deze route neemt je mee door de Veluwe en het Kootwijkerzand. Het Kootwijkerzand is een bijzonder gebied, want met een oppervlakte van 700 hectare is het de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. In het midden van deze enorme zandverstuiving staat het monumentale zendstation Radio Kootwijk. Radio Kootwijk is in 1920 gebouwd om zo radiotelegrafisch contact te hebben met het toenmalig Nederlands-Indië. Dit industriële erfgoed mag je dan ook absoluut niet overslaan.

Funfacts over deze route:

  • Thema: dorpen, historisch
  • Lengte: 78,4km
  • Startpunt: 40 (Koningsweg – Arnhem)
Download hier je favoriete route

Beschik je niet over de mogelijkheden om de app te downloaden. Geen probleem. Je vindt de route ook via deze link: https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/fietsroute-langs-het-monumentale-radio-kootwijk/

Download hier de knooppuntenkaart voor deze route

Download hier het GPX bestand voor jouw route

Bijbehorende tags

Fietsroute Arnhem Veluwe
Kom naar de Veluwe!Verrassend Vakantie Vieren

Deze zomer wordt wellicht toch nét iets anders dan je gewend bent. Maar dat betekent niet dat je niet alles eruit kan halen wat er in zit. Vakantie in eigen land zat misschien niet in de planning, maar je staat versteld wat er nog te ontdekken valt in ons eigen landje. Laat je verrassen en sta open voor nieuwe ervaringen.

Bekijk onze arrangementen