Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Route door drie natuurgebieden op de Veluwe

Door drie natuurgebieden op de Veluwe! Fijne fietstocht

Otterlo, Hoenderloo, Kootwijk, Harskamp

Tijdens deze route fiets je door afwisselende landschappen, waaronder heide, stuifzandgebieden en bossen. Dit is wat de Veluwe zo mooi maakt! Er zijn verschillende uitzichtpunten waar je even uit kan rusten en uit kan kijken over deze mooie natuurgebieden. Het Deelerwoud is 2380 hectare groot en hier kom je voornamelijk bos en heide tegen. Dit natuurgebied ligt ten noorden van Arnhem en ligt tussen het Nationaal Park De Hoge Veluwe en Het Nationaal Park Veluwezoom. Bij het Kootwijkerzand kom je langs het grootste stuifzandgebied van West-Europa, namelijk 700 hectare groot. Bij Planken Wambuis is het grootste deel begroeid met bos en heide, maar een klein deel bestaat uit open stuifzand. Verder liggen hier ook veel oude landbouwgronden, een paar grafheuvels en het gehucht Mossel.

Naast al deze mooie natuurgebieden kom je ook langs de indrukwekkende Kathedraal Radio Kootwijk en het Vliegmuseum Vliegbasis Deelen. Een bezoek aan het grote gebouw van Kathedraal Radio Kootwijk zal je niet snel vergeten. In 1929 had Koningin-moeder Emma hier voor het eerst contact met Nederlands Indië via een radiotelefoondienst. Het Vliegmuseum bij Vliegbasis Deelen neemt je terug in de geschiedenis van dit kleine vliegveld die in de oorlog door de Duitsers werd omgebouwd tot een (toendertijd) moderne basis.

Funfacts over deze route:

    • Thema: dorpen, historisch, landelijk
    • Lengte: 58,6km
    • Startpunt: 40 (Koningsweg – Arnhem)
fiets huren veluwe
Download hier je favoriete route

Beschik je niet over de mogelijkheden om de app te downloaden. Geen probleem. Je vindt de route ook via deze link: https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/door-drie-natuurgebieden-op-de-veluwe/

Download hier de knooppuntenkaart voor deze route

Download hier het GPX bestand voor jouw route

Bijbehorende tags

Fietsroute Arnhem Veluwe