Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

MTB Route Rheden

Route Rheden

Wil je wat meer uitdaging? Dan is de MTB Route Rheden vanaf Papendal echt iets voor jou! De route kent een totale afstand van 81km. Ook is het mogelijk om de route te starten op de route zelf. Het is dan aan te raden om met de auto naar zweefvliegveld Terlet te rijden. Het Nationaal Park Veluwezoom bestaat niet alleen uit uitgestrekte bossen en heidevelden, maar ook uit restanten stuifzand. De centrale en noordelijk gelegen bossen en heidevelden van het park zijn ruig. Daar overheerst de stilte en bepalen natuurlijke processen het landschap.

In het zuidelijke deel grenzen de uitgestrekte heidevelden, bossen en landgoederen aan zeven dorpen. Hier bevinden zich de meeste recreatieve voorzieningen. De route, genaamd Veluwezoom naar het nationaal park waarin het is gelegen, heeft een lengte van 44 kilometer.

Deze mountainbikeroute onderscheidt zich in veel opzichten van andere MTB- routes in Nederland. Het is een pittige (lange), natuurlijke en avontuurlijke route dwars door het uitgestrekte natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom. Het parcours loopt in het zuidelijke deel met de meeste hoogtemeters en recreatieve voorzieningen over de stuwwal met pittige, ruwe klimmetjes en gaat in het centrale en noordelijk gelegen deel vaker over brede paden langs zandverstuivingen, heide, vennen en bossen waar stilte overheerst en natuurlijke processen het landschap bepalen.

Al met al is het een afwisselende route, met veel klimmen maar ook lange vlakke stukken en vergezichten. Ook kun je een route downloaden die start op de Posbank! Veel fietsplezier!

Download hier je GPX Code

Bijbehorende tags

Routes Veluwe MTB