Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Olympisch Kampioen volleybal Peter Blangé

Altijd op zoek naar verbetering

Denk je ook met plezier terug aan de overwinning van het Nederlands volleybalteam op de Olympische Spelen in Atlanta van 1996? Een ijzingwekkend spannende finale leidde uiteindelijk tot de overwinning en dus Olympisch goud. Oud-volleyballer Peter Blangé was destijds spelverdeler bij Oranje.

Peter Blange
Peter Blange

Peter maakte zijn debuut in het Nederlandse nationale team in 1984. Als onderdeel van de lange mannen won hij tijdens de Zomerspelen in 1992 zilver. Vier jaar later behaalden zij samen de gouden plak. Met 500 interlands en 4 Olympische Spelen op zijn naam is Peter Blangé Nederlands recordinternational. Van 2006 tot 2010 was hij bondscoach van het Nederlands herenteam. Gedurende deze periode won Nederland onder andere de European League en werd twee keer een verdienstelijke zevende plaats behaald op het EK.

Na zijn actieve periode in de topsport vond Peter een nieuwe uitdaging als commercieel directeur van Ortec Sports: ontwikkelaar van ICT-systemen voor de sportwereld. In oktober 2014 werd hij gedetacheerd als manager van InnoSportLab Papendal. Samen met NOC*NSF en InnoSportNL werkte hij aan professionalisering van de topsport-ondersteuning en het innovatiepotentieel #OpPapendal. Aansluitend werd Peter gevraagd als Prestatie- en Innovatiemanager bij de KNVB. In een uiterst turbulente tijd bleek het lastig werken in Zeist, waardoor na anderhalf jaar de samenwerking werd beëindigd. NOC*NSF vroeg hem direct als interim Technisch Directeur bij de Skateboard Federatie Nederland, waar Peter het topsportprogramma voor de skaters richting de Olympische Spelen van Tokyo verder vorm gaf. Sinds september 2019 is Peter directeur van Rotterdam Topsport. Rotterdam Topsport richt zich op het verwerven en organiseren van topsportevenementen, het ondersteunen van topsportverenigingen, het laten realiseren van topsportaccommodaties en talentencentra en het creëren van de beste omstandigheden voor talenten om te kunnen presteren. Deze ondersteuning verhoogt de medaillekansen van sporters, terwijl tegelijkertijd het imago van de stad wordt versterkt.

Peter Blangé heeft zowel in het bedrijfsleven als in de topsport veel ervaring opgedaan. In zijn presentatie vertelt hij over de link tussen beide werelden en benadrukt het belang van teambuilding. Ook legt hij de klemtoon op zaken als conflictbehandeling en leiderschap. Met plezier spreekt hij over het belang van de wetenschap en innovatie. Vooral het laatstgenoemde vormt een belangrijke drijfveer voor groei en daarmee voor het succes van organisaties en sporters. Peter is constant op zoek naar verbetering. Een inspiratiebron voor velen.

  • “Een inspirerede sportspreker”

    Peter heeft tijdens onze management dag #OpPapendal op een heldere en inspirerende manier de parallellen tussen topprestaties van teams in bedrijfsleven en topsport weten neer te zetten.

    Het Rijk Golfbanen

  • “Opleidingsbereidheid en zelfreflecterend vermogen”

    Zoals aangegeven direct na de presentatie heb je precies de goede snaar weten te raken en kijken de Relatiemanagers mede door jou input kritischer naar zichzelf. De kick off heeft direct al effect gehad, terwijl we pas volgende week met de groeisessies (trainingen) gaan starten, maar we krijgen van de managers terug dat de deelnemers toch al bezig zijn om elementen uit de kick off toe te passen.

    Intenza

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.