Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Professioneel rolstoeltennisser Carlos Anker

Terug
Waar een wil is, is een weg

Carlos Anker is geboren in Marialva, een stadje in het zuiden van Brazilië. Zonder scheenbenen en knieschrijven in combinatie met een hartprobleem, waren zijn biologische ouders niet in staat om hem de benodigde zorg en operaties te geven. Carlos werd geadopteerd door een Nederlands stel. Hij groeide op als een energieke jongen die probeerde om de beste te zijn in alles wat hij deed. Hij zag obstakels als een mogelijkheid om van te leren en groeien. Hij hield erg van sport en was altijd in de weer met een bal. Desondanks werd er geconstateerd dat hij een vorm van bindingsangst had. Hierdoor had hij gauw een agressieve houding naar de mensen waarvan hij het gevoel had dat zij tegen hem waren. Carlos kreeg het advies om naar het speciaal onderwijs te gaan waar aandacht was voor deze problematiek. Zijn gedrag, snel de aanval kiezen, leidde er toe dat hij een aantal keer geschorst is geweest. Zijn strategie was: “Ik moet wel strijden, anders zullen ze mij uitlachen vanwege mijn handicap’’.

Sportspreker Carlos Anker #OpPapendal
Sportspreker Carlos Anker #OpPapendal
Sportspreker Carlos Anker #OpPapendal

Op 11 jarige leeftijd woonde Carlos een clinic rolstoeltennis bij. De voormalige topspeler uit het rolstoeltenniscircuit zag direct dat Carlos talent had. Vanaf dat moment besloot hij om rolstoeltennis te gaan spelen. Slechts 2 jaar later maakte Carlos onderdeel uit van de Nederlandse jeugdselectie en de trainingsintensiteit nam toe. Door zijn tennis en de olympische talentenstatus van NOC*NSF was het mogelijk om aan het Johan Cruyff College zijn opleiding Marketing en communicatie te volgen en deze in 2014 succesvol af te ronden.

Ondanks zijn sport, opleiding en het reizen door vele mooie landen op de wereld, was er nog steeds een soort ‘leegte’ in hem. Hierdoor kwam hij in aanraking met soft drugs om de tijdelijke realiteit te vergeten. In 2014 ging dit fout. Carlos dronk uit een flesje waarvan hij niet wist dat er drugs in zat. Hij raakte in coma en werd na 5 uur wakker. De dokters vertelde hem dat het een wonder was dat hij nog leefde. Dit veranderde zijn leven voor altijd. Carlos besloot zijn leven te wijden aan het vinden van de wonderbaarlijke kracht die hem levend hield. Gedurende deze reis ontdekte Carlos de reden van zijn bestaan en zijn eigenwaarde om anderen hun potentie maximaal te laten benutten, via het begrip ‘identiteit’.

Vandaag de dag reist Carlos over heel de wereld als professioneel rolstoeltennisser, maar ook is hij door zijn geschiedenis een motiverende spreker en evangelist. Met zijn verhaal raakt Carlos de harten van vele mensen.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.

Road to TokyoVergaderen met een Japans tintje?

Ga voor de volledige Japanse beleving tijdens jouw bijeenkomst #OpPapendal. Want ook jij kan winnen #OpPapendal met jouw bijeenkomst in Tokyo stijl.

Lees meer