Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Oud-schaatser Jochem Uytdehaage

Terug
Weet zijn eigen talent over te brengen op anderen

Jochem Simon Uytdehaage, geboren op 9 juli 1967, is één van Nederlands succesvolste oud-schaatsers. Jochem schreef geschiedenis op de 10 kilometer tijdens de Olympische Spelen in Salt Lake City. Hij wist een tijd onder de 13 minuten (12:58,92) neer te zetten. Dit wereldrecord leverde hem een gouden medaille op. Maar dit was niet zijn enige prestatie tijdens de Spelen in 2002. Jochem bleek topfit te zijn en sleepte ook een gouden medaille binnen op de 5 km en een zilveren medaille op de 1500 meter. Hij kende niet alleen succes tijdens de Olympisch Spelen. Ook werd hij tweevoudig Europees Allround Kampioen én tweevoudig Wereldkampioen.

jochem uytdehaage
jochem uytdehaage
jochem uytdehaage

Aan zijn carrière als topsporter leek in 2004 plots een eind te komen. Jochem was betrokken bij een auto ongeluk en kwam hierdoor terecht in het brandwondencentrum in Beverwijk. Het doorzettingsvermogen en de vastberadenheid die hij gebruikte in de topsport, wist hij nu in te zetten voor zijn herstel. Jochem zat niet stil in deze periode. Hij bedacht zich dat hij nog veel meer succes had kunnen boeken als hij als jonge schaatser een mentor had gehad. Hij richtte de Stichting Sporttop op: een stichting die jonge topsporters ondersteunt in hun sportcarrière. Ondanks dat hij op dat moment zijn eigen sport fysiek niet uit kon voeren, wist hij zijn talent te gebruiken voor toekomstige topsporters.

Gelukkig volgde zijn herstel snel en een jaar na het ongeluk schaatste Jochem alweer mee tijdens het Nederlands Kampioenschap en Europees Kampioenschap. In 2007 maakte Jochem bekend dat hij een punt zette achter zijn topsport carrière en zijn eigen bedrijf begon: De Uytdhaaging. Vandaag de dag is hij hier nog steeds werkzaam als trainer en coach in persoonlijk energiemanagement. De lessen die hij heeft geleerd in de topsport kan hij nu overbrengen op het bedrijfsleven.

Als schaatser had Jochem duidelijke doelen. Het is hem gelukt zijn doelen te behalen en hij kent de weg naar de top. Ondanks tegenslagen wist hij vastberaden duurzaam te presteren. Niet alles draait om doorzettingsvermogen en wilskracht. Volgens Jochem heeft succes ook een groot deel te maken met de juiste persoonlijke balans. Energie vormt hierin het sleutelwoord. Zijn doelstelling is om energie goed te verdelen tussen verschillende aspecten van het leven. Hierdoor zal de investering van deze energie nieuwe krachten en inspiratie opleveren.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.