Papendal logo diapositief

Papendal kiest bewust

01/05/2025

Papendal kiest bewust voor Brassica koolzaadolie

Fit voor de toekomst. Dat is waar wij op Papendal elke dag aan werken. Je ziet het terug in onze gebouwen met zonnepanelen, onze evenementen vol vitaliteit en natuurlijk in onze keuken. Want duurzaam denken en gezond presteren gaan bij ons hand in hand. Daarom kiezen wij bewust voor Brassica koolzaadolie: een gezond, veelzijdig product uit eigen regio.

Op Papendal geloven we in korte lijnen en lokale samenwerking. Producten met een duidelijk herkomstverhaal – daar worden we enthousiast van. Brassica koolzaadolie is gemaakt van Nederlands koolzaad, koudgeperst en rijk aan voedingsstoffen. De olie sluit naadloos aan bij onze visie op verantwoorde voeding: eerlijk, veelzijdig en gezond.

Bewuste keuzes in de keuken

De Papendal Moestuin en de inspiratie die daaruit ontstaat speelt een steeds grotere rol in het menu, zowel in het Topsportrestaurant als in onze Bar Dug Out of Restaurant Olympic Club. Erik te Velthuis, Manager Voeding/Moestuin Papendal, en Robbert Hulsteijn, Manager Topsportkeukens Papendal, hebben de Brassica koolzaadolie uitgebreid getest in onze keukens. Direct viel de olie op door haar veelzijdigheid en fijne smaak. Zowel bij bakken als in voor koude bereidingen bleek de koolzaadolie uitstekend te verwerken. Tegelijk is het een slimme én gezonde keuze, want de verhouding van Omega 3-6 vetten heeft precies de optimale verhouding 1:2. Zo dragen we bij aan een voedzaam, gebalanceerd menu voor al onze gasten. Inmiddels werken onze koks dagelijks met Brassica koolzaadolie.

Brassica koolzaadolie

De gele koolzaadvelden dragen bij aan biodiversiteit. Bijen en andere insecten halen er hun voeding vandaan. Daarnaast verbetert het gewas de bodemkwaliteit. Brassica maakt olie van de kern van het zaadje, wat zorgt voor een hoge voedingswaarde en een zuivere smaak. En dat proef je.

Daarom kiezen wij voor Brassica:

  • Koudgeperst en 100% natuurlijk
  • Rijk aan omega-3 en onverzadigde vetzuren
  • Laag in verzadigd vet
  • Geproduceerd in Nederland
  • Positieve impact op bodem en biodiversiteit

Op Papendal geloven we dat duurzame keuzes leiden tot krachtige resultaten. Daarom kiezen wij voor producten die bijdragen aan gezondheid, smaak én een betere wereld. Brassica koolzaadolie is daar een mooi voorbeeld van.

Papendal Olympic Club 160924 LORES Barbara Kerkhof 5847
Uitgelicht

Restaurant Olympic Club: waar sportieve energie en smaak samenkomen

17 uur geleden

Image (68)
Uitgelicht

Papendal sportprestaties april

3 weken geleden

IMG_6131
Uitgelicht

Arnhemhal voorzien van nieuwe hoogwaardige sportvloer

3 weken geleden

Bijbehorende tags

Koolzaadolie Duurzaam