Boek nu!
pijtje

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Officiële kick-off van de European Company Sport Games 2022 in Gelderland

29/11/2021

Op Papendal verzorgden Jan Markink, gedeputeerde van de provincie Gelderland, Jochem Schellens, directeur Papendal, Marcel Hielkema, voorzitter VNO-NCW Midden en Jan van Dellen, wethouder van Arnhem de officiële kick-off van de European Company Sport Games (ECSG). Na 45 jaar komt het grootste meerdaagse bedrijfssportevenement van Europa in 2022 weer terug naar Nederland. Met het thema ‘The future is bright’ wil ECSG2022 een lichtpunt zijn in de coronapandemie, een moment om naar uit te kijken en samen naartoe te werken. Dat symboliseerden ze door gezamenlijk het licht van de campagne aan te steken.

De ‘mini-Olympische Spelen’ voor de bedrijfssport vinden plaats van 22 tot en met 26 juni 2022 in Gelderland. Naar verwachting komen meer dan 5.000 sporters van bedrijven uit heel Europa samen om te sporten, plezier te maken en te netwerken. Er zijn wedstrijden in 23 sporten, op verschillende niveaus. De European Company Sport Games 2022 is een unieke editie omdat de sporten in verschillende steden plaatsvinden, in tegenstelling tot 1 stad bij eerdere edities. Sportcentrum Papendal is het hart van het evenement. Daarnaast zijn er wedstrijden in Arnhem, Apeldoorn, Ede en in de regio Achterhoek. Deelnemers kunnen hierdoor kennismaken met heel Gelderland.

Boost voor vitaliteit
Gedeputeerde Jan Markink: “Juist in deze coronatijd zien we hoe belangrijk bewegen is voor onze gezondheid, en hoe we het missen als het door omstandigheden niet kan. Met de ECSG2022 willen we vitaliteit op de werkvloer een boost geven, en iedereen een mooi evenement op geweldige locaties bieden waar sport en ontmoeten samengaan.”

Jochem Schellens: “Wij vinden het fantastisch dat de European Company Sport Games in Gelderland worden georganiseerd en dat wij als Papendal hét centrale punt zijn voor diverse sporten en het verblijf van de sporters zelf. Het is ontzettend belangrijk dat we samen optrekken met de betrokken gemeentes om dit mooie evenement succesvol neer te zetten.”

Inschrijving geopend
De inschrijving voor de ECSG2022 is inmiddels geopend en loopt tot 31 januari 2022. Elke organisatie kan meedoen, er is geen minimum groepsgrootte of minimum aantal sporten. Alle informatie is te vinden op www.ecsgarnhem2022.com.

Bekijk ook de evenementvideo:

en de oproep van MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof:

vrouwelijke sporter header
Uitgelicht

Menstruatie nog steeds taboe in (top)sport

1 dag geleden

blog 3
Uitgelicht

Wat is een symposium?

2 weken geleden

handbal
Uitgelicht

Papendal sportprestaties in april

4 weken geleden

Bijbehorende tags

ECG Nieuws