Papendal logo diapositief

Haring met een twist: kimchi uit eigen moestuin op Papendal

19/06/2025

De Hollandse Nieuwe is gearriveerd! En in het Topsportrestaurant op Papendal combineren we deze klassieker dit jaar met een verrassende en krachtige tegenhanger: huisgemaakte kimchi, gemaakt van groenten uit eigen moestuin.

Fermenteren op z’n best
Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht op basis van gefermenteerde groenten. Op Papendal maken we het zelf – met zorg, aandacht en verse ingrediënten van eigen bodem. We gebruiken Chinese kool uit onze moestuin, wortel, rettich, Koreaanse peper, knoflook, miso, zout en rijstebloem. Alles wordt met de hand gekneed tot de groenten hun vocht loslaten en de fermentatie kan beginnen. Vijf dagen op kamertemperatuur in een wekfles met luchtventiel, gevolgd door acht dagen in de koelkast: zo ontstaat een smaakvolle, pittige kimchi.

Smaak & inhoud
De combinatie van haring en kimchi levert niet alleen een verrassende smaak op – romig en fris, zacht en pittig – maar ook een krachtige voedingscombinatie. Denk aan omega-3 vetzuren, vitaminen en natuurlijke probiotica. Voeding die aansluit bij hoe (top)sporters hier dagelijks trainen, leven en presteren.

Van moestuin tot maaltijd
Deze smaakcombinatie laat zien hoe traditie en innovatie samenkomen in de keuken van het Topsportrestaurant. Met aandacht voor kwaliteit, herkomst en wat voeding kan doen voor het lichaam. Altijd met de sporter in ons achterhoofd.

PRDR1271
Uitgelicht

Juni op Papendal: wat een maand!

26 seconds geleden

PRDR5236
Uitgelicht

Papendal sportprestaties juni

6 dagen geleden

OC header
Uitgelicht

Zomers dineren met een olympisch tintje!

5 dagen geleden