Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Hockeycoach Max Caldas

Laat talent verder ontwikkelen

Maximiliano Jorge (Max) Caldas is een nuchtere coach die het liefst midden in het team staat. Met zijn hulpvaardige leiderschapsstijl weet hij grote successen te boeken. De Olympische Spelen van 2012 in London is één van zijn hoogtepunten. De Nederlandse hockeydames sleepten hier de gouden medaille binnen.

Max Caldas
Max Caldas
Max Caldas

Het winnen van een Olympische medaille in zijn rol als coach was voor Max niet onbekend. In 2008 behaalde hij reeds een gouden plak als assistent-bondscoach van het damesteam tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Na afloop van deze Spelen vertrok Marc Lammers als bondscoach. In 2010 volgde Max hem op. Het succes van 2012 wist Caldas voort te zetten en in 2014 werd hij met het damesteam dan ook Wereldkampioen. Na dit toppunt besloot hij een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij werd bondscoach van het Nederlandse mannenteam.

Op zeer jonge leeftijd was het inzicht voor de hockey al zichtbaar bij Max. Opgegroeid in Buenos Aires speelde Max op zijn 19e in het Argentijns Nationaal Team. Als twintiger verhuisde hij naar Nederland en startte zijn carrière bij de club Klein Zwitserland. Zijn droom als sterspeler van het Nederlandse team wordt helaas door een blessure geen werkelijkheid. Echter was voor hem de keus duidelijk. Zijn passie en kunde aan jonge spelers over te dragen en hen de weg naar de top te begeleiden. In augustus 2012 werd Max Caldas koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Max is kind aan huis #OpPapendal. Waar hij voorheen met het damesteam trainde en verbleef, doet hij dit vandaag de dag met het mannenteam. Hij ziet de overeenkomsten van topsport versus vergaderen. Deelt graag zijn ervaring met betrekking tot leiderschap, coachen en ontwikkelen van talent. Zonder gebruik te maken van een hiërarchische insteek weet Max succesvol leiding te geven aan een team. Uniek en vol ruimte voor talent om zich verder te ontwikkelen. Hij brengt teamleden dichter bij elkaar waardoor een samenwerking vlotter en efficiënter verloopt. Interactiviteit tijdens bijeenkomsten is hetgeen wat Max Caldas typeert.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.