Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Ex-fietscrosser Raymon van der Biezen

Terug
Een topsport­­carrière om trots op te zijn

Raymon van der Biezen, geboren op 14 januari 1987, staat bekend om zijn kwaliteiten op de BMX-fiets. Van jongs af aan wilde hij niets liever dan fietsen. Als vierjarige zat hij al op een -veel te grote- fiets en maakte hij kleine afdalingen welke in zijn achtertuin waren aangelegd. Zijn passie werd op dat moment zijn leven en hij sloot zich aan bij een fietsvereniging. Hij bleek een natuurtalent in fietscrossen en won op jonge leeftijd drie nationale titels. Op elfjarige leeftijd mocht Raymon voor het eerst deelnemen aan een internationale wedstrijd en op zestienjarige leeftijd werd hij door toenmalige bondscoach Tol Kolvoort uitgenodigd zich aan te sluiten bij de nationale ploeg.

Raymond van der Biezen
Raymond van der Biezen
Raymond van der Biezen

Het leven van Raymon veranderde zodra bekend werd dat BMX met ingang van 2008 een erkende Olympische sport zou gaan worden. Hij begon dan ook aan een fulltime trainingsprogramma. Onder leiding van Bas de Bever maakte hij van zijn hobby zijn beroep. Tijdens de Spelen van 2008 wist Raymon zich te kwalificeren voor Londen waar hij uiteindelijk de vierde plaats behaalde. Sinds 2006 traint hij #OpPapendal. In 2016 mist hij helaas de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waarna hij besluit een punt te zetten achter zijn BMX carrière. Zijn laatste wedstrijd was het Europees Kampioenschap in Italië, hier won hij de titel. Een droomafscheid.

Het leven als topsporter is Raymon niet onbekend. Hij weet hoe dromen werkelijkheid worden en ook dat hier meer dan alleen wilskracht voor nodig is. Raymon vertelt je hoe je het beste doelen kunt stellen en jouw motivatie kunt behouden. Hij kan je alles vertellen over het leven als topsporter. Hoe je om moet gaan met tegenslagen. Welke dingen je moet laten en wat er van een jong talent wordt verwacht? Raymon van der Biezen inspireert en enthousiasmeert.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.

WinterkriebelsPapendal geeft je de ruimte!

In deze tijden hebben we soms wat extra’s nodig! Wat extra ontspanning, gezelligheid, energie én frisse lucht! Ga er lekker op uit tijdens deze wintermaanden!

Bekijk onze arrangementen