Boek nu!

Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Drievoudig Olympisch Kampioene dressuur Anky van Grunsven

Terug
Nederlands meest bekendste en succesvolle dressuurrijdster aller tijden

Wie kent haar niet? Drievoudig Olympisch Kampioene dressuur. Daarnaast werd Anky acht maal ruiter van het jaar.

In 1990 werd Anky voor het eerst Nederlands Kampioene. Kort daarna pakte Anky, met haar paard Bonfire, haar eerste wereldtitel. Van de jaren ‘90 tot en met de Olympische Spelen in 2000 reed Anky op haar paard Bonfire. Zij waren een onafscheidelijk team en behaalde samen verschillende Wereldtitels. Op de Spelen in Barcelona 1992 en Atlanta 1996 behaalt Anky met Bonfire de zilveren plak. Ook waren zij succesvol op de Spelen van 2000 in Sydney en wonnen zij de Olympisch gouden medaille.

Sportspreker Anky van Grunsven #OpPapendal
Sportspreker Anky van Grunsven #OpPapendal
Sportspreker Anky van Grunsven #OpPapendal

Toen Bonfire met pensioen mocht was Salinero zijn opvolger. Bij de dressuur is de band tussen de ruiter en het paard erg belangrijk. Dit verloop kan normaal gesproken enige tijd duren, maar Anky was daarentegen vrijwel meteen succesvol met Salinero.  Tijdens de Spelen in Athene 2004 en Beijing 2008 behaalden zij samen een gouden plak. Een enorme topprestatie in de paardensport. Na de overwinningen van Sydney, Athene en Beijing laadt Anky zich nog één keer op. En met succes, tijdens de Olympische Spelen in London 2012 behaalt Anky met haar team brons.

Naast de topsport is Anky ook succesvol in het bedrijfsleven. Anky rund sinds haar 18e jaar haar bedrijf en heeft daarnaast de kledinglijn. In meer dan 20 landen is haar eigen kledinglijn te verkrijgen. Ze traint regelmatig paarden om ze op te leiden voor de Grand Prix en coacht een aantal mensen uit binnen- en buitenland.

In het beoefenen van topsport ziet Anky overeenkomsten terug welke zij dagelijks weet toe te passen gedurende het ondernemerschap in haar eigen bedrijf: Anky’s Education Center. Haar gedreven mindset zorgt zowel in de dressuursport als op haar educatiecentrum voor successen. Anky weet middels een presentatie haar publiek te enthousiasmeren en inspireren.

Aanvraagformulier sportsprekers
Bezig met versturen

Benieuwd hoe we omgaan met je gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.