Kom overnachten tussen de sporters!

Papendal logo diapositief

Zilver Büchli en goud Taylor op Olympische Spelen

17/08/2016

Op de 11e dag van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro heeft hinkstapspringer Christian Taylor goud gewonnen. Baanwielrenner Matthijs Büchli hield zijn hoofd cool in de bizarre keirin-finale en pakte zilver!

Christian begon zeer sterk aan de finale hinkstapspringen. In zijn eerste poging sprong hij 17.86m, zijn beste sprong van het seizoen. Later bleek niemand meer aan die afstand te kunnen tippen. Ook zijn landgenoot, de Amerikaan Will Claye niet. Goud voor Christian Taylor, zilver voor Will Claye. Net als in 2012 tijdens de Olympische Spelen in Londen. Een knappe prestatie van Christian, hij heeft zijn favorietenrol waargemaakt! De Amerikaanse Christian Taylor woont en traint #OpPapendal met zijn coach Rana Reider. Een erg sympathieke en dankbare topsporter. Een voorbeeld voor velen.

Matthijs Büchli wist zich knap te plaatsen voor de keirin-finale. Het was een finale met veel grote namen, waaronder de Brit Jason Kenny. De finale kende een bizarre start. Liefst twee keer waren renners te snel weg, zetten de sprint al in voordat de gangmaker uit de baan was. Een soort valse start dus. Dit betekende lang jury beraad, maar niemand werd gediskwalificeerd. Tot twee keer toe werd de race herstart. Wie houdt onder deze omstandigheden het hoofd cool? Na een start volgens het boekje mocht de race de derde keer wel uitgereden worden. Even leek Matthijs te ver achterin het veld te zitten voor een medaille. Maar in de laatste ronde schoof hij naar voren, achter de Brit Kenny aan en hij wist een gaatje te vinden. Alles of niks. Het werd zilver, een ongelofelijke prestatie!